Μαύρα σύννεφα έχουν συγκεντρωθεί εδώ και καιρό πάνω από το υπουργείο Οικονομικών, με τον αρμόδιο υπουργό, Χρήστο Σταϊκούρα, να μην διανύει και την καλύτερή του φάση, τουλάχιστον στις σχέσεις του με τους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου.

Όλα ξεκίνησαν από την επιλογή του κου Σταϊκούρα να διαφοροποιηθεί από την κυβερνητική γραμμή στο άκουσμα του πλάνου διαχείρισης του μεταναστευτικού από τον υπουργό, Νότη Μηταράκη, ο οποίος ήθελε μεταξύ άλλων να δημιουργήσει hot spot στις Θερμοπύλες.

Από τότε, ολοένα και πιο πυκνές γίνονται οι διαρροές και τα αρνητικά δημοσιεύματα για τον υπουργό Οικονομικών του οποίου δεν του καταλογίζεται τίποτα κακό για το χαρτοφυλάκιο του άλλα μόνο ότι εναντιώθηκε στον κ Μηταράκη.

Μάλιστα η δυσαρέσκεια του Μαξίμου γνωστοποιήθηκε τηλεφωνικά στον κ Σταϊκούρα και από τότε οι επαφές ενός υπουργού με την πλέον νευραλγική θέση με το Μαξίμου περιορίστηκαν στις απολύτως αναγκαίες, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Ποντίκι» υπάρχουν βάσιμες υποψίες πως σύντομα θα αντικατασταθεί και διάδοχός του θα είναι ο τραπεζίτης, Τάκης Αράπογλου.

Για την ιστορία παραμένει άγνωστο αν ο κος Σταϊκούρας θα «θυσιαστεί» γιατί έκανε λάθος ή γιατί ο κος Μηταράκης δεν κατάφερε να πείσει για την απόφασή του...