Την πόρτα του Μέγαρου Μαξίμου πέρασαν στελέχη τεσσάρων εταιρειών ενέργειας την προηγούμενη εβδομάδα σύμφωνα με πληροφορίες του parapoltiika.gr.

Οι εκπρόσωποι που συμμετείχαν στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν:

Γιώργος Περιστέρης, επικεφαλής ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
Αριστοτέλης Χαντάβας, επικεφαλής Enel
Θανάσης Τσαντίρας, επικεφαλής Iberdtrola
Αντώνης Ξενιός, επικεφαλής EDF


Οι παραπάνω εκπρόσωποι είχαν δει νωρίτερα τόσο τον υπουργό Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη, όσο και τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Στόχος της συνάντησης ήταν να δοθεί λύση στο περίπλοκο ζήτημα της ενδεχόμενης επιβολής έκτακτης εισφοράς στις εγγυημένες τιμές των ΑΠΕ, στην περίπτωση αυτή οι εταιρείες ανέφεραν στο πρωθυπουργικό γραφείο πως θα "παγώσουν" τις επενδύσεις τους. Οι εταιρείες αναφέρουν πως το έλλειμμα δεν οφείλεται στην πανδημία του κορονοϊού, αλλά η αφαίρεση από τον ΕΛΑΠΕ €350 εκατ. στη διετία 2019-2020 μέσω της μείωσης του ΕΤΜΕΑΡ, ενώ ζήτησαν την επαναφορά της χρέωσης προμηθευτή (ΠΧΕΦΕΛ) που εφαρμόζονταν έως το 2019. Ο πρωθυπουργός , σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεσμεύτηκε πως δεν θα υπάρξουν μονομερείς ενέργειες από την πλευρά της κυβέρνησης και πως όποια απόφαση και να ληφθεί θα προχωρήσει ως αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων με την αγορά.



Μ.Σ.