Τον προβληματισμό ακόμα και τον διχασμό που προκαλούν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ οι ακραίες αντιπολιτευτικές κορώνες βουλευτών όπως του Νίκου Φίλη και του Χρήστου Γιαννούλη, κατέδειξαν οι σημερινές τοποθετήσεις του Βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, στο Radio North 98 και στην εκπομπή “Βόρειος Αντίκτυπος”.

«Δεν με ενδιαφέρει να συμμετέχω σε μια συζήτηση ανταγωνισμού φθοράς, αλλά σε μια συζήτηση συναγωνισμού προσφοράς», τόνισε κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι συνάδελφοί του (βλ. Χρήστος Γιαννούλης) υπερθεμάτιζαν και υπερασπίστηκαν την ανάρτηση της εφημερίδας “Αυγή” περί τάφων που η ίδια η εφημερίδα απέσυρε ζητώντας συγγνώμη. . «Την ώρα αυτή που συνάνθρωποί μας δίνουν μάχη στις εντατικές, νοσοκόμες θυσιάζονται, παιδιά σηκώνουν πανό “μαμά σ` αγαπάμε”, προσωπικά δεν επιτρέπω στον εαυτό να μπαίνει σε τέτοιου είδους συζήτησεις. Τις επισημάνσεις, ναι, σκληρή κριτική ναι, αλλά ως εκεί.»

 

Ακόμα και για την τοποθέτηση του Νίκου Φίλη κατά της προβολής εικόνων της Παναγίας και των Ενόπλων Δυνάμεων στην πρόσοψη της Βουλής, ο κ. Τριανταφυλλίδης, απέφυγε μεν τοποθετηθεί επί της ουσίας, κράτησε όμως αποστάσεις από το πνεύμα της τοποθέτησης του κ. Φίλη που συμμερίστηκαν πολλοί συνάδελφοί του: «Δεν το έχω παρακολουθήσει το θέμα», είπε, αλλά πρόσθεσε με νόημα: «Θυμίζω ότι προσωπικά είμαι ένας από τους 23 του ΣΥΡΙΖΑ που ορκίστηκαν βουλευτές με θρησκευτικό όρκο.»

Ο κ. Τριανταφυλλίδης, δεν παρέλειψε να επιρρίψει ευθύνες στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς έναντι του 2ου κύματος της πανδημίας, υποστήριξε πως ήδη από τον Ιούνιο είχει ζητήσει να αξιοποιηθούν το πρώην “Λοιμωδών” και το παλαιό 424 στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και κάλεσε την κυβέρνηση να ενεργοποιήσει την “Κτιριακές Υποδομές ΑΕ” για την έγκαιρη προετοιμασία των δύο κτιρίων ενόψει πιθανού 3ου κύματος.

Ζήτησε επίσης τη «μονιμοποίηση των συμβασιούχων του ΕΣΥ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για να σωθούν ζωές».