Από τους πρώτους εμβολιάστηκε κατά του κοροναϊού η σύζυγος του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη. 

Η Πόπη Καλαϊτζή με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε γνωστό τον εμβολιασμό της, με αποτέλεσμα να προκληθούν ποίκιλα σχόλια σχετικά με το ποιοι έχουν προτεραιότητα στα εμβόλια και γιατί.

Μετά την ανάρτηση δόθηκαν διευκρινίσεις για τον λόγο για τον οποίο εμβολιάστηκε η γιατρός και σύζυγος του υπουργού Περιβάλλοντος, Πόπη Καλαϊτζή.

Όπως τονίστηκε το περιβάλλον της ίδιας εργάζεται ως ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης στην Μονάδα Αποκατάστασης Καρκινοπαθών στο Ασκληπιείο της Βούλας, όπου μάλιστα αρκετοί από τους συναδέλφους της εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό.

Επιπλέον τονίστηκε ότι ο εμβολιασμός της έγινε με βάση την πρόσκληση των υγειονομικών όπως αυτή είχε γίνει τις προηγούμενες ημέρες.

Η κ. Καλαϊτζή στην ανάρτησή της έστειλε μήνυμα ελπίδας παροτρύνοντας τους Έλληνες να κάνουν το έμβόλιο, και παράλληλα τοποθετήθηκε για τους συναδέφους της «αρνητές» του εμβολίου

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γενικότερο θέμα εμβολιασμού πολιτικών προσώπων έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στον πρωθυπουργό αλλά και την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου, που έβαλε «φρένο»  στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό κυβερνητικών στελεχών, όπως αποκάλυψε στα Παραπολιτικά 90,1 η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.