Τα σενάρια φουντώνουν η αντίστροφη μέτρηση άρχισε και το κύριο θέμα στα πολιτικά πηγαδάκια εξακολουθεί να είναι ο ανασχηματισμός. Όσο τα σχέδια του πρωθυπουργού παραμένουν… επτασφράγιστα για το επόμενο κυβερνητικό σχήμα, τόσο οι ανησυχίες, αλλά και οι φιλοδοξίες… φουντώνουν με την σειρά τους.

Τα σενάρια θέλουν στο σχεδιασμό του πρωθυπουργού να επικρατούν νέα πρόσωπα και μάλιστα εμφανίζεται η κατεύθυνση για αξιοποίηση βουλευτών της ΝΔ με την είσοδο τους στην κυβέρνηση, γι' αυτό αξιολογείται η παρουσία τους αυτούς τους 18 μήνες στα κοινοβουλευτικά έδρανα.

 Περίοπτη θέση στη λίστα των ονομάτων που σβήνουν και γράφουν οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου έχει η γενιά των βουλευτών οι οποίοι αναδείχθηκαν από το 2012 και το 2015 και, τόσο ηλικιακά όσο και πολιτικά, βρίσκονται μεταξύ της λεγόμενης «παλαιάς φρουράς» και των νεοεκλεγέντων στελεχών της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή.

Επίσης διαθέτουν κοινοβουλευτική εμπειρία, χωρίς να έχουν υποστεί «φθορά» διακυβέρνησης.

 Δύσκολο σταυρόλεξο αποδεικνύεται για τον πρωθυπουργό η συμμετοχή ενός ικανοποιητικού αριθμού εκπροσώπων του κατ’ επίφασιν και μόνον «ασθενούς» φύλου στην κυβέρνηση, γεγονός που δεν είχε περάσει απαρατήρητο τον Ιούλιο του 2019, οπότε και σχηματίστηκε η πρώτη εκδοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

 Αυτό που προκαλεί εντύπωση πάντως είναι και κάποιοι υπουργοί που όσο ακούν τα παραπάνω σενάρια τόσο περισσότερο ανησυχούν. Όσοι βρίσκονται στη λίστα αυτών που δεν ικανοποίησαν το Μαξίμου με την παραγωγικότητά τους, το τελευταίο διάστημα βλέπουμε ότι εμφανίζονται… υπερδραστήριοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε μια προσπάθεια να σώσουν… τα προσχήματα και να πείσουν για την δράση τους. Κάποιους μάλιστα τους είχαμε ξεχάσει τελείως και μέσα από τις τελευταίες τους αναρτήσεις τους ξαναθυμηθήκαμε.