Την καυτή πατάτα των εκκρεμών συντάξεων όλων των πρώην ταμείων που ξεπερνούν τις 300.000, θα πιάσει πολύ σύντομα στα χέρια του ο νέος υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης και θα κληθεί να φέρει μια γενναία νομοθετική λύση στη Βουλή ώστε να μην έχει την μοίρα του προκατόχου του. Πολλές ήταν οι γκρίνιες και τα παράπονα την χρόνια που πέρασε από γαλάζιους βουλευτές, για το θέμα των εκκρεμών συντάξεων και την διαχείριση που «δεν» έκανε ο πρώην υπουργός Εργασίας.

Μάλιστα τουλάχιστον τρεις βουλευτές από την Κ.Ο της ΝΔ περιμένουν -την χρονιά που μπήκε με το «δεξί» για την κυβέρνηση- η ηγεσία του Εργασίας να απαντήσει στις ερωτήσεις που αιωρούνται αναπάντητες μέχρι και σήμερα. Ο βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Λιούπης έχει καταθέσει ερώτηση για το θέμα της απονομής προσωρινής σύνταξης στους υπαλλήλους ταμείων που συνενώθηκαν στον e-ΕΦΚΑ, στις 18 Ιανουαρίου 2020. Απάντηση δεν έλαβε ποτέ! Ομοίως και η νεοεκλεγείσα βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Άννα Ευθυμίου, η οποία στις 6 Μάιου του 2020 ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με την έκδοση αποφάσεων για τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης ζητώντας την επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής σύνταξης των ασφαλισμένων. Ακολούθησαν άλλες δύο ερωτήσεις από την κα. Ευθυμίου.

Τον Ιούλιο του 2020, ακόμα μία ερώτηση ήρθε να πιέσει την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, σε αιχμηρό ύφος! Η τρίτη και φαρμακερή, από τον βουλευτή της ΝΔ Ευρυτανίας Κώστα Κοντογεώργο. Ρωτούσε απευθυνόμενος στον Γ. Βρούτση, εάν προτίθεται να αναλάβει τις ευθύνες του, να τιμήσει την εντολή του Πρωθυπουργού και τις προσωπικές του δεσμεύσεις, να βελτιώσει το σύστημα απονομής των εκκρεμών συντάξεων αλλά και να σταματήσει να χρησιμοποιεί δικαιολογίες, ότι δεν επαρκεί το στελεχιακό δυναμικό του ΕΦΚΑ για να αποδοθούν τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των πολιτών. Η απάντηση ήρθε με τον ανασχηματισμό…