Κάποτε ήταν οι γαστρονομικές συνάξεις του Κώστα Καραμανλή που συζητιόνταν κάθε φορά που ανέβαινε στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρώην πρωθυπουργός, γνωστός λάτρης του καλού και απλού φαγητού, κάθε φορά που ανέβαινε στη Θεσσαλονίκη εύρισκε χρόνο για να τα πει σε μια καλή ταβέρνα με τους φίλους του μεταξύ τύρου και αχλαδιού. Τόσο παλιότερα, όσο και μετά την παραίτησή του από την προεδρία του κόμματος οι συναντήσεις με τους παλιούς καλούς φίλους ήταν ένα must κατά τις επισκέψεις του Καραμανλή στην πόλη.

Αγαπημένο του στέκι ήταν «ο Βράχος» και σταθεροί συνδαιτυμόνες οι φίλοι του Βάκης Φραντζής, Τέλης Θωμόπουλος, Λεωνίδας Τσολέκας, Δημήτρης Δαρνάκας. Γιάννης Τσάρας και ο αείμνηστος Σταύρος Λαζαρίδης. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια τα γεύματα γίνονταν και σε απομονωμένες και παντελώς άγνωστες ταβέρνες εκτός Θεσσαλονίκης, παρουσία δημάρχων που ο Καραμανλής γνώριζε από τα παλιά.

Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η παράδοση των γευμάτων της Θεσσαλονίκης συνεχίστηκε, μόνο που οι συναντήσεις άλλαξαν στυλ.

Γίνονταν πάντοτε το βράδυ στο roof garden του Ηλέκτρα Παλλάς, όπου ο σημερινός πρωθυπουργός συναντούσε κυρίως εκπροσώπους φορέων της Θεσσαλονίκης με τους οποίους συζητούσε τρέχοντα θέματα, αλλά και ζητήματα της πόλης.

Παλιότερα είχε συνφάγει με τον τότε πρόεδρο του ΣΒΒΕ Αθανάσιο Σαββάκη, ενώ πιο πρόσφατα είχε ως συνδαιτυμόνες τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Στο πιο πρόσφατο δείπνο στο τραπέζι του πρωθυπουργού κάθισαν οι επικεφαλής της 3ης και 4ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης και Δημήτρης Τσαλικάκης.

Το τραπέζι αποτέλεσε και ένα ευχαριστώ του πρωθυπουργού για τις υπηρεσίες που προσέφεραν οι δύο διοικητές στη δύσκολη μάχη κατά της πανδημίας αλλά και μια ζύμωση για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα.