Ραγδαίες εξελίξεις αναμένεται να πυροδοτήσει η καρατόμηση του Ανδρέα Λοβέρδου από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής.

Οι πρώτες αντιδράσεις είναι γεγονός, με βουλευτές, ευρωβουλευτές και στελέχη του κόμματος να παίρνουν, με αφορμή “απομάκρυνση” του Ανδρέα Λοβέρδου από την θέση την οποία κατείχε επί πεντέμιση έτη.

Καιλή: Ακατανόητη η απόφαση Γεννηματά

«Η απόφαση της Φώφης Γεννηματά ήταν δικαίωμά της αλλά ακατανόητη», δήλωσε με νόημα η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ στο Action 24, δείχνοντας αποφασισμένη για... αντάρτικο κατά της κ. Γεννηματά και τασσόμενη στο πλευρό του Ανδρέα Λοβέρδου στο εσωκομματικό μέτωπο.

Επίσης, η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος σε σχέση με άλλους δεν υπονόμευσε την Παράταξη και ότι το κόμμα της δεν έχασε από τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ, αλλά από την εσωτερική του διάσπαση.

Γιαννακοπούλου: O Λοβέρδος έδωσε μάχες για το ΠΑΣΟΚ και στοχοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Την απόφαση της Φώφης Γεννηματά σχολίασε στον Ρ/Σ του ΣΚΑΙ πως η απόφαση Γεννηματά για καθαίρεση Λοβερδου από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, είναι αυστηρά δίκη της απόφαση και επιλογή, προσθέτοντας πως «δεν είχαμε καμία ενημέρωση ως Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Η βουλευτίνα του Κινήματος Αλλαγής ζήτησε να «μην αναλωθούμε σε εσωστρέφεια και ενδοσκόπηση. Άλλωστε, σύμφωνα με την ίδια, τον Νοέμβριο του 2021 υπάρχει αποφασισμένη εσωκομματική διαδικασία και μέχρι τότε θα συζητήσουμε για το αν είμαστε ικανοποιημένοι για την πορεία Κινήματος Αλλαγής μέχρι σήμερα και τι πρέπει να αλλάξει για πορεία ανόδου της παράταξης. «Τότε θα τα συζητήσουμε όλα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ μιλώντας για τον Ανδρέα Λοβέρδο, είπε πως έδωσε μεγάλες μάχες για το ΠΑΣΟΚ στις ποιο δύσκολες στιγμές και για αυτό στοχοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κεφαλίδου: O χώρος μας θέλει δημοκρατία, ανεκτικότητα σύνεση και όχι αποκλεισμούς

«Ο φαύλος κύκλος της εσωστρέφειας πρέπει κάποια στιγμή να κλείσει», τόνισε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Χαρά Κεφαλίδου μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 για τις εξελίξεις στο εσωτερικό, μετά την καθαίρεση του Ανδρέα Λοβέρδου από τη θέση του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Όπως είπε, «ο χώρος μας θέλει δημοκρατία, ανεκτικότητα σύνεση και όχι αποκλεισμούς», προσθέτοντας ότι «οι συνθήκες που οδήγησαν στην αντικατάσταση του Λοβέρδου, δεν βοηθάει την κατάσταση».
Μιλώντας για τον συνάδελφο της, τόνισε ότι «δύσκολα μπορώ να φανταστώ πως θα καλυφθεί το κενό που αφήνει ο Ανδρέας Λοβέρδος, η παρουσία του που σήκωσε το βάρος του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου με συνέπεια και προσφορά και αποτελεσματικότητα». Σχολίασε επίσης, πως η απόφαση αυτή πράγματι την αιφνιδίασε.