Η είδηση πως ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και σημαίνον στέλεχος της ριζοσπαστικής αριστεράς Ν. Φιλης φιγουράρει σήμερα 25η Ιανουαρίου, δηλαδή έξι χρόνια μετά την πρώτη εκλογική νίκη της αριστεράς, ως «αρθογράφος» της εφημερίδας «Δημοκρατία», που έχει δώσει ουκ ολίγα δείγματα «φιλοχουντισμού» και συμπάθειες στο παρελθόν προς την Χρυσή Αυγή, προξενεί αν μη τι άλλο εντύπωση.

Ειδικά όταν ο συγκεκριμένος πολιτικός, την εποχή που ηταν Υπουργός Παιδείας, είχε υποστεί το κράξιμο της αρκούδας από την συγκεκριμένη εφημερίδα, στην οποία είχε την τιμητική του ο Π. Καμμένος, δηλαδή ο άνθρωπος που απειλούσε τον Α. Τσίπρα να τον διώξει από την κυβέρνηση για να μην τη ρίξει.

Η εφημερίδα «Δημοκρατία» που τον έκραζε πως είναι «αρνητής της γενοκτονίας των Ποντίων» μαζί με πολλά ακόμη αρνητικά δημοσιεύματα τον διαφημίζει σήμερα ως «αρθογράφο» της. Η πλάκα είναι πως ο Ν. Φίλης με αφορμή το θάνατο του Σ. Βαλυράκη έγραψε στο facebook πως η δεξιά τον συκοφαντούσε ως μέλος της 17. Ποιά δεξιά όμως δεν διευκρίνισε? Αυτή που του δίνει βήμα. Οι «καμμένοι» ψηφοφόροι της δεξιάς και οι πολιτικοί τους καθοδηγητές, που συνεργάστηκαν με το ΣΥΡΙΖΑ ηταν αυτοί που άφηναν υπαινιγμούς ότι ο Α. Παπανδρέου ηταν αρχηγός της 17Ν και μέλος της ο Σ. Βαλυράκης.

«Είχαν προηγηθεί επί σειρά ετών οι άθλιες συκοφαντίες, ανοιχτά ή καλυμμένα, της Δεξιάς και αρκετών ΜΜΕ, που τον έφεραν... μέλος της 17 Νοέμβρη. Αιωνία η μνήμη του» έγραψε ο Ν. Φιλης. Στο Facebook. Όχι στη Δημοκρατία.