«Πρέπει να πω ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει να επιδείξει αυτούς τους 18 μήνες ένα σημαντικό, ένα αξιοζήλευτο έργο -και θέλω με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω και την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου για τις σημαντικές μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που είχε δρομολογήσει».

Με αυτά τα λόγια κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εσωτερικών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέλυσε κάθε φήμη περί δήθεν ρήξης της σχέσης του με τον Τάκη Θεοδωρικάκο.

Οι δυο τους εξάλλου, είχαν συναντηθεί το προπερασμένο Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου και είχαν μια συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα, που διήρκεσε σχεδόν μιάμιση ώρα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος θα αφοσιωθεί πλέον στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα, ενώ θα πυκνώσει τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές του εμφανίσεις, υπερασπιζόμενος το κυβερνητικό έργο και τις μεταρρυθμίσεις.

Ο τέως υπουργός Εσωτερικών προετοιμάζεται παράλληλα για την κάθοδό του στην εκλογική περιφέρεια του Νοτίου Τομέα Αθηνών, με τη στήριξη πολλών αυτοδιοικητικών της περιοχής, αλλά και του νυν βουλευτή και επί χρόνια δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη.