Μετά τον CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, που ήταν φοιτητής στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ και υπήρξε και πολιτικοποιημένος ενταγμένος στην ΠΑΣΠ, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ είναι και ένας εκ των κορυφαίων επιστημόνων που συμμετείχαν στην ομάδα, η οποία μελέτησε τις ιδιότητες της κολχικίνης ως φαρμάκου κατά του κοροναϊού. 

Ο λόγος για τον Δημήτρη Βραχάτη, ο οποίος στα φοιτητικά του χρόνια διετέλεσε Γραμματέας της ΠΑΣΠ Ιατρικής, ενώ ενεργό ρόλο είχε και στην οργάνωση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Νέας Σμύρνης.



Τον Δημήτρη Βραχάτη τον κέρδισε όμως η επιστήμη και όχι η πολιτική και σήμερα είναι ένας διακεκριμένος καρδιολόγος. 

Είναι κάτοχος MSc Διοίκησης Μονάδων Υγείας. Εκπόνησε την Διδακτορική του Διατριβή στην Α’ Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Εκπαιδεύτηκε στην καρδιολογία στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ.Γεννηματάς» όπου συμμετείχε ενεργά στις δραστηριότητες του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου και του Εργαστηρίου Ηλεκτροφυσιολογίας και Βηματοδότησης. Μετεκπαιδεύτηκε με υποτροφία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας στο Humanitas Clinical and Research Center στο Μιλάνο της Ιταλίας.