Άδεια πατρότητας 14 ημερών μετ’ αποδοχών θα μπορούν να παίρνουν πλέον οι μπαμπάδες, σύμφωνα με ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Εργασίας. Επί του συγκεκριμένου νομοσχεδίου και των αλλαγών που θα επιφέρει μίλησε και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Άλεξ Πατέλης, ο οποίος συνεχίζει τις παρεμβάσεις του για κοινωνικά θέματα στηρίζοντας αυτή την φορά, τα δικαιώματα των μπαμπάδων.

Τα πρώτα μέτρα που θα συμπεριληφθούν στον εργασιακό νόμο, είναι η άδεια πατρότητας με αποδοχές, που θα λαμβάνει ο πατέρας στην γέννηση του τέκνου του, η γονική άδεια ως αμεταβίβαστο δικαίωμα κάθε γονέα και η άδεια με αποδοχές για τους εργαζόμενους φροντιστές, επιβεβαίωσε με ανάρτησή του στο Twitter, o επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Άλεξ Πατέλης.

Υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού παρεμβαίνει για κοινωνικά θέματα. 

Παλαιότερα, είχε αναφερθεί στην οικονομική πτυχή της διαφορετικότητας και είχε τονίσει ότι σήμερα υπάρχουν τρεις ανοιχτά γκέι άντρες στα ανώτατα κλιμάκια του κυβερνητικού μηχανισμού. Συγκεκριμένα σε podcast, με τον Φώτη Σεργουλόπουλο, ο Άλεξ Πατέλης, είχε μιλήσει για το πώς ο ίδιος δημοσιοποίησε ότι είναι γκέι και πόσο σημαντικό είναι αυτό για κάθε ομοφυλόφιλο. Επίσης είχε αποκαλύψει και κάποια ψήγματα από την προσωπική του ζωή, όπως πχ ότι ο σύζυγός του το καλοκαίρι του 2015 διαδήλωσε υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο Ευρώ, πριν από το δημοψήφισμα.

Δείτε την ανανάρτηση του Άλεξ Πατέλη: