δφδσφρεφεγδφγ
Παραπολιτικά

Γιατί είναι ακατάλληλος ο συναινετικός Αβραμόπουλος

Επειδή όλες τις προηγούμενες ημέρες έχουμε αναλύσει τους λόγους για τους οποίους φαντάζει χλωμή η επιστροφή του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α' Αθήνας, ας αναφερθούμε και σε άλλη μία παράμετρο που καθιστά εξαιρετικά δύσκολο το σενάριο της ολικής επαναφοράς του στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό.

Πρόκειται για την διαχρονική επιμονή του στην έννοια της συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, την οποία και εξέφραζε ακόμη και την περίοδο της διακυβέρνησης Σαμαρά, της οποίας υπήρξε κορυφαίος υπουργός, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εσωτερικά ζητήματα, αφού ως γνωστόν ο Μεσσήνιος ήταν απέναντι σε τέτοιου είδους λογικές, με τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί τότε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βέβαια είναι μια άλλη ιστορία, ωστόσο, ο σκόπελος της απλής αναλογικής και το εκρηκτικό πολιτικό κλίμα που θα υπάρξει προ της προσφυγής στις κάλπες δεν αφήνουν περιθώρια να υπάρξουν θολά πολιτικά μηνύματα σ' εκείνη την κρίσιμη συγκυρία. Όπως άλλωστε και να το κάνουμε, ο Αβραμόπουλος θα δίνει πάντα ισχυρό στίγμα.

Πολλώ δε άλλον από την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει να προκαλέσει μεγάλες ανακατωσούρες, αφού είναι κοινό μυστικό αυτός ήταν ο σκοπός της καθιέρωσης της απλής αναλογική από την κυβέρνησή του. Μάλιστα, η δύσκολη θέση στην οποία; βρίσκεται δημοσκοπικά θα δώσει νέες διαστάσεις στο εγχείρημα αυτό.