Tην επιβολή αυστηρού lockdown στην Αττική ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου στο λεκανοπέδιο.

Ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του επεσήμανε πως αντιλαμβάνεται πλήρως την έντονη ανησυχία της κοινωνίας και τον προβληματισμό των πολιτών με το διαρκές «άνοιξε - κλείσε», ωστόσο τόνισε την ανάγκη να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην κούραση και τον εκνευρισμό που βιώνουν οι μαθητές εξαιτίας της αποξένωσής τους από το σχολείο, τονίζοντας πως γνωρίζει την κατάσταση καθώς έχει και ο ίδιος παιδί στο σχολείο, αναφερόμενος στην κόρη του Δάφνη η οποία είναι μαθήτρια. 

«Νιώθω την πολύμηνη κούραση. Τον εκνευρισμό. Ιδιαίτερα στους μαθητές μας που αποξενώνονται από το φυσικό τους περιβάλλον, το σχολείο. Έχω και εγώ παιδί στο σχολείο και ξέρω. Καταλαβαίνω απόλυτα την αντίδραση των πολιτών: «Θα μας ξανακλείσετε;», με ρωτούν, κάθε τόσο. «Δεν είναι πολλοί αυτοί που μας «κλείνουν», αλλά μόνον ένας», απαντώ. Και αυτός είναι ο Κορωνοϊός, που πρέπει να νικήσουμε. Αντλώντας δύναμη από αυτά που πετύχαμε και πίστη από αυτά που μπορούμε να πετύχουμε. Γιατί όποιες θυσίες καλούμαστε να κάνουμε τώρα, είναι στο χέρι μας να είναι και οι τελευταίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.