«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρει απόλυτη ευθύνη για το μπάχαλο σε μετακινήσεις και μεταφορές» λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τα αλεπάλληλα κλεισίματα στην εθνική οδό εξ αιτίας της κακοκαιρίας. Υποστηρίζουν ακόμα πως η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι εδώ και μια εβδομάδα εμφανίζεται ενημερωμένη από τους μετεωρολόγους για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στην χώρα, δεν κατάφερε να πάρει τα απαραίτητα μέτρα ώστε η χώρα να μην κοπεί στα δύο. «Τόσες ημέρες έκαναν συσκέψεις επί συσκέψεων με τους μετεωρολόγους να έχουν δώσει ακριβέστατες προβλέψεις για την επέλαση της κακοκαιρίας «Μήδεια» και οι καθ΄ύλην αρμόδιοι υπουργοί το μόνο που έκαναν ήταν να παραδεχθούν ότι δεν έχουν σχέδιο διαχείρισης και έτσι κλείνουν προληπτικά την εθνικό οδό Αθηνών-Λαμίας λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου και προσθέτουν:

«Έτσι η απόφαση της Πολιτικής Προστασίας τους είναι συνειδητά να κόψουν τη χώρα στα δυο, παραδεχόμενη ότι δεν μπορεί να κρατήσει ανοιχτό το εθνικό δίκτυο».

Τα στελέχη της Κουμουνδούρυ σχολιάζουν ακόμα στην δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη ο οποίος είπε ότι είναι «καλύτερα να κλείνει κανείς συντεταγμένα και να ανοίγει συντεταγμένα» λέγοντας ότι η κυβέρνηση το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να κλείνει τους πολίτες στα σπίτια τους.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ακόμα ότι η κυβέρνηση έχει βρει τον ιδανικό τρόπο για να πείσει τους πολίτες ότι χειρίστηκε την κακοκαιρία με τον καλύτερο τρόπο και χωρίς να προκύψουν σοβαρά προβλήματα. «Την στιγμή που οι πολίτες βρίσκονται στα σπίτια τους καθώς η Αττική είναι σε σκληρό lockdown τα στελέχη της κυβέρνησης εμφανίζονται ανίκανα να διαχειριστούν ακόμα και την μειωμένη κίνηση που υπάρχει στους δρόμους. Αντί να έχουν βγάλει τα μηχανήματα στις κεντρικές αρτηρίες διευκολύνοντας τους οδηγούς σταματούν και πάλι την κυκλοφορία. Πλέον το σχέδιο είναι σαφές. Όλοι στα σπίτια, ακινητοποιημένα τα αυτοκίνητα προκειμένου μετά περιχαρής η κυβέρνηση να πει ότι τα κατάφερε».

«Η απόφαση είναι ομολογία ανικανότητας αφού όπως φαίνεται τόσο τα αρμόδια υπουργεία όσο και ο παραχωρησιούχος, η Νέα Οδός, λένε ότι δεν έχουν σχέδιο ή δεν έχουν τα μέσα για να αντιμετωπίσουν τη σφοδρή κακοκαιρία και να κρατήσουν την εθνική οδό ανοιχτή» επισημαίνουν ακόμα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αναφέρουν μάλιστα ότι ούτε ο αριθμός 112 λειτούργησε με αποτέλεσμα να μην σταλεί μήνυμα στους οδηγούς και αυτοί να μείνουν εγκλωβισμένοι για ώρες στην εθνική.