Μέχρι και εθελοντικά κλιμάκια «επιστρατεύτηκαν» στα βόρεια προάστια της Αθήνας για να απομακρύνουν κορμούς και κλαδιά δέντρων και να απεγκλωβίσουν περιοχές που είχαν πληγεί από τη «Μήδεια». Η ιδέα ανήκει στον πρόεδρο του ΟΣΥ, Βασίλη Ξυπολυτά, που οργάνωσε τους εθελοντές και ...πήραν τα βουνά.

Ίσως ενθυμούμενος την εποχή που ήταν Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κηφισιάς, ο Ξυπολυτάς απηύθυνε κάλεσμα στα social media για εθελοντές, για να επιχειρήσουν με χειριστές αλυσοπρίονων να κόψουν πεσμένα δένδρα και να διανοίξουν κλεισμένους δρόμους σε περιοχές κυρίως της Πολιτείας και της Εκάλης. Αρκετοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό και ο ίδιος την επομένη έγραψε στην προσωπική του σελίδα:

«Πραγματικά σαν βομβαρδισμένο τοπίο... Εκατοντάδες πεσμένα δένδρα και πολλές υλικές ζημιές. Καλύψαμε ένα μεγάλο κομμάτι μεταξύ της Θησέως, Διονύσου, Ρόδων και Λόφου. Ευχαριστούμε τα παιδιά από την Περιφέρεια Αττικής και απο την Εκάλη ΑΕ που μας ανεφοδίασαν με καύσιμα για τα αλυσοπρίονα. Η πλήρης αποκατάσταση θα πάρει κάποιες μέρες. Ήρωες τα παιδιά της Πυροσβεστικής και οι εναερίτες κρεμασμένοι πάνω στους πυλώνες.»