Κάθε άλλο παρά απαρατήρητη πέρασε από τους βουλευτές της ΝΔ η ατάκα του πρωθυπουργού περί πλούσιου νομοθετικού προγραμματισμού που έχει μπροστά της η κυβέρνηση μέχρι τέλος Ιουνίου, στην διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Πολλώ δε μάλλον από την στιγμή που αυτό το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που έδωσε ο κ. Μητσοτάκης συνοδεύτηκε από την αισιόδοξη αναφορά σχετικά με την πιθανή επιστροφή της Βουλής στον παραδοσιακό τρόπο λειτουργίας του. Είναι άλλωστε κοινό μυστικό, πως παρά τις συνεχείς δεσμεύσεις Μητσοτάκη για διεξαγωγή των εθνικών εκλογών στο τέλος της τρέχουσας τετραετίας, οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί σε όλα τα επίπεδα θα μπορούσαν να επιφέρουν απροσδιόριστες πολιτικές εξελίξεις. Ως εκ τούτου, κάποιοι εκ των «γαλάζιων» κοινοβουλευτικών στελεχών ερμήνευσαν την εν λόγω τοποθέτηση, ως ένα άτυπο deadline για την προώθηση σημαντικών διατάξεων, που σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί και ψηφιστεί πριν ενσκήψουν παράγοντες που θα μπορούσαν να διαφοροποιήσουν τα δεδομένα όσον αφορά τις πάγιες θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον χρόνο προσφυγής στην λαϊκή ετυμηγορία.

Εξάλλου, ένα σημαντικό μέρος των νομοσχεδίων που θα κατατεθούν τους επόμενους μήνες και μέχρι τις 30 Ιουνίου θα έχουν να κάνουν με την αναπτυξιακή προοπτική που επιθυμεί το Μέγαρο Μαξίμου να δώσει στην ελληνική Οικονομία, από την ώρα που αν όλα κυλήσουν ομαλά, η έξοδος από το τούνελ της πανδημίας δεν θα φαίνεται μακριά. Θα πρόκειται επίσης και για κάποιες θεσμικές παρεμβάσεις που εκτός των άλλων θα διευκολύνουν το εγχείρημα αυτό και θα στείλουν εκτός συνόρων μήνυμα όχι μόνο επαναφοράς στην κανονικότητα, αλλά και θεραπείας κάποιων διαχρονικώς κακώς κειμένων στην χώρα, όπως η δυσκολία στην ενίσχυση επενδυτικών πρωτοβουλιών, η υπέρβαση κρατικών αγκυλώσεων και μια σειρά άλλων ζητημάτων. Τα σενάρια και τις σκέψεις που γέννησε στους κυβερνητικούς βουλευτές η προαναγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη ενισχύει και ο νέος κύκλος περιοδειών που ξεκίνησε τις προηγούμενες εβδομάδες και ο οποίος θα συνεχιστεί για το επόμενο χρονικό διάστημα. Ιδιαιτέρως βεβαίως από την στιγμή που φθάνει και στ' αυτιά τους ο χαρακτηρισμός που αποδίδουν στελέχη της πρωθυπουργικής αυλής στις επισκέψεις αυτές κάνοντας λόγο για «προεκλογικά ταξίδια χωρίς εκλογές».

Εξάλλου, αφού οι άνθρωποι παραμένουν ανενεργοί εδώ και τόσο καιρό κατόπιν κεντρικής επιλογής, είναι λογικό να μπαίνουν από τώρα στην διαδικασία της προετοιμασίας της επόμενης μάχης του σταυρού. Πάλι καλά που με φόντο τον κορονοϊό πύκνωσαν οι σχετικές τηλεδιασκέψεις γιατί σε διαφορετική περίπτωση και με δεδομένο ότι τους έχει επιβληθεί άτυπη απαγόρευση να υποβάλουν ερωτήσεις σε υπουργούς και υφυπουργούς προκειμένου να μην δημιουργηθούν δυσάρεστες καταστάσεις, θα έφθαναν στο σημείο να μην έχουν κανένα λόγο ύπαρξης.

Για την ιστορία και μόνο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο σημερινός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Γιάννης Μπούγας έχει δεσμευθεί στους συναδέλφους του, ότι η κατάσταση αυτή θα αλλάξει και μάλιστα πολύ σύντομα. Οψόμεθα...