Το γύρο του διαδικτύου κάνει από χθες η φωτογραφία ενός καθηγητή (;) του ΑΠΘ, που γράφει με κιμωλία τη λέξη «ντροπή» στην άσφαλτο έξω από το πανεπιστήμιο, διαμαρτυρόμενος για την βίαιη απομάκρυνση από την αστυνομία, φοιτητών και άλλων νεαρών που έκαναν κατάληψη στο κτήριο διοίκησης του πανεπιστημίου.

Ο άνθρωπος που έκανε τη συμβολική αυτή κίνηση διαμαρτυρίας είναι ο Τριαντάφυλλος Τρανός, ο οποίος διδάσκει (δεν είναι καθηγητής, αλλά μέλος του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού) Εικαστικές Τέχνες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ο οποίος επιχειρείται από κομμάτι της Αριστεράς να γίνει ο ίδιος σύμβολο της διαμαρτυρίας.

Ποιος είναι λοιπόν, ο κ. Τρανός; Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Θεσσαλονίκη σταθερά με το πρόσωπο επιλογής του Αλέξη Τσίπρα. Έτσι, το 2014 κατέβηκε στις δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη και το 2019 με τον συνδυασμό της Κατερίνας Νοτοπούλου, χωρίς να καταφέρει πάντως να εκλεγεί.

Ο Τριαντάφυλλος Τρανός αρθρογραφεί συχνά στην Αυγή, αντιγράφοντας αρκετές φορές το στυλ του Παύλου Πολάκη, στην επίθεση που εξαπολύει στη Νέα Δημοκρατία, όπως π.χ. όταν έκανε λόγο για «’παρτάκηδες’ δήθεν άριστους γόνους των προυχόντων της πόλης και της χώρας για λογαριασμό των οποίων οι πατεράδες τους είναι έτοιμοι να εξοντώσουν οποιονδήποτε δυσαρεστήσει τα κακομαθημένα παιδιά τους» ή όταν έγραφε ότι η «συμμορία που κατέστρεψε τη χώρα προσπαθεί να απομακρυνθεί πανικόβλητη από τον τόπο του εγκλήματος καίγοντας τα τελευταία απομεινάρια από τα καύσιμά της».