Κατά την δευτερολογία του στη Βουλή όπου συζητείται μετά από αίτημα του Πρωθυπουργού η υπόθεση Μενδώνη- Λιγνάδη και την ποιότητα του πολιτικού διαλόγου και της Δημοκρατίας, ο Κ. Μητσοτάκης απάντησε στον Α. Τσίπρα με μία πρωτότυπη πρόταση, όταν ο αρχηγός τους ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για την ασυδοσία του πληκτρολογίου τα όσα γράφονται στα social media για την ΝΔ, τα οποία και καταδίκασε.

 Ο πρωθυπουργός είπε στον κ. Τσίπρα «Μιλήσατε για τα πληκτρολόγια. Προτείνω να καταθέσετε μια ευρεσιτεχνία ως πολιτικός μηχανικός που είστε.

Τα μη επανδρωμένα πληκτρολόγια. Τα μη επανδρωμένα πληκτρολόγια, τα οποία γράφουν από μόνα τους. Πίσω από αυτά κάνεις δεν υπάρχει, κ. Τσίπρα!» συμπλήρωσε ο Κ. Μητσοτάκης. Ενώ δεν άφησε ασχολίαστα τα όσα δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης που χρησιμοποίησε την λέξη κίναιδος για τους ομοφυλόφιλους. « Θεωρώ βαθιά προσβλητική για τους ομοφυλοφίλους, για την κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ, αυτό τον χαρακτηρισμό και ζήτησα προσωπικά από τον Μακάριο Λαζαρίδη, να ανακαλέσει και το έκανε» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης