Δεν πίστευαν στα αυτιά τους όσοι έτυχε να παρακολουθήσουν τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στη Βουλή ακούγοντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να υψώνουν ασπίδα προστασίας στον Δήμαρχο Ελληνικού Χρήστο Κορτζίδη και να υποστηρίζουν ότι όλοι του επιτίθενται για τον τραγικό χαμό του 13χρονου στο Λούνα Παρκ «επειδή τα έβαλε με την διαπλοκή».

Πρώτος και καλύτερος ο Στάθης Παναγούλης ο οποίος απέδωσε το δυστύχημα στην κακιά την ώρα: «Έτυχε, η κακιά στιγμή, ένας ανεμοστρόβιλος πήρε τον νεαρό μαθητή και είχε το τραγικό τέλος» είπε ενώ λίγη ώρα προηγουμένως είχε επισημάνει: «Δεν υπάρχουν ευθύνες όμως στο πρόσωπο του Χρήστου Κορτζίδη ενδεχόμενα και πρέπει να αποσαφηνιστεί ποιοι έπρεπε να ελέγχουν το λούνα – παρκ. Ενδεχόμενα, να υπάρχουν υπηρεσίες του δήμου. Να αποδοθούν εκεί οι ευθύνες. Δεν μπορεί να έρχεται ο κ. Λοβέρδος και να μας λέει, ότι έπρεπε να έχει παραιτηθεί και να μη διεκδικεί. Η διαπλοκή κυρία Πρόεδρε, ασχολήθηκε επί 10 μέρες με τον Χρήστος Κορτζίδη και δεν ασχολήθηκε τυχαία. Ασχολήθηκε γιατί είναι ο δήμαρχος που πάλεψε για την παραλία και τα έβαλε με τους νονούς της νύχτας, τα «μπουζουκομάγαζα» και τους μπράβους. Τώρα, θέλουν να τον βγάλουν από τη μέση για το αεροδρόμιο του Ελληνικού. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Από κοντά με τον κ. Παναγούλη και οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η Λίτσα Αμανατίδου ισχυρίστηκε ότι η δίωξη του είναι πολιτική, ενώ ο Νίκος Βούτσης συσχέτισε το τραγικό περιστατικό με τα ναυάγια με δεκάδες νεκρούς αλλά και με άλλα δυστυχήματα στα οποία ποτέ δεν αποδόθηκαν ευθύνες και κανένας επώνυμος δεν τιμωρήθηκε. «Είναι ένας Δήμαρχος που έχει δώσει αγώνες για την ποιότητα στην περιοχή του, για τη χρήση των δημόσιων χώρων από τους πολίτες, και πραγματικά αντιτάχθηκε στα μεγάλα συμφέροντα της περιοχής και στους μεγαλοεπιχειρηματίες» είπε η κα Κατριβάνου ενώ και η κα Σταμπουλή δήλωσε βέβαιη ότι στοχοποίηση του Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης γίνεται εξαιτίας των αγώνων του ενάντια στα γνωστά συμφέροντα.

Στο αντιπέρα στρατόπεδο σφοδρή επίθεση κατά του κ. Κορτζίδη εξαπέλυσε ο Ανδρέας Λοβέρδος τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ο φορέας από τον οποίο προέρχεται ο κ. Κορτζίδης, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ  για κάθε πολιτική ενέργεια η οποία και καταλήγει και στα παιδία προπηλάκιζε και προπηλακίζει πολιτικούς με κριτήριο «τι κάνετε στα παιδιά μας». «Δεν συμφωνώ με το επιχείρημα αυτό και με τη στάση, γιατί αυτή η φωνή είναι μια φωνή δημαγωγίας. Ήρθε η ώρα να το πληρώσει αυτό και δεν δέχεται. Εγώ δεν λέω αυτά που λένε αυτοί, οι λαϊκιστές, οι προπηλακιστές, οι βίαιοι, ότι υπάρχει και υποκειμενική ευθύνη και δόλος. Έτσι μας έλεγαν και μας λένε τέσσερα χρόνια. Εγώ λέω κάτι άλλο. Εγώ λέω ότι έχει αντικειμενική ευθύνη, διότι ευθύνεται για τις πράξεις υφιστάμενου του, είτε αντιδημάρχου του είτε διοικητικού υπαλλήλου του δήμου. Λέω, λοιπόν, ότι επειδή έχει αντικειμενική ευθύνη ως προϊστάμενος διοικήσεως, έπρεπε να έχει εξαφανιστεί. Και όμως δεν παραιτείται και διεκδικεί και τη ψήφο του ελληνικού λαού και είναι ο αρχηγός του γαλατικού χωριού» κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.

Τέλος, κατά την ίδια συνεδρίαση ξεκάθαρο μήνυμα πως όσοι παιδικοί ή βρεφονηπιακοί σταθμοί, παιδότοποι αλλά και ψυχαγωγικοί χώροι για παιδιά, δεν θα φέρουν μετά τις 30 Ιουνίου το ειδικό σήμα που θα πιστοποιεί ότι τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, θα κλείνουν και θα σφραγίζονται έστειλε ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. Ο Υπουργός τόνισε ότι παρότι η εντολή είναι όλοι οι δήμου να έχουν ολοκληρώσει τους σχετικούς ελέγχους μέχρι τότε, ελάχιστοι είναι αυτοί που δυστυχώς ανταποκρίθηκαν για να εφοδιαστούν με το ειδικό σήμα. «Ή θα προσαρμοστούν ή θα σφραγιστούν.  Το σήμα είναι απαραίτητο για να ξέρει ο κάθε γονιός ότι ο χώρος που πάει το παιδί του είναι  πιστοποιημένος. Και πιστεύω ότι οι νέες δημοτικές αρχές που θα εκλεγούν θα έχουν την ευαισθησία να τον κλείσουν αν δεν τηρεί τις προδιαγραφές», είπε ο κ. Μιχελάκης.