Ανάρμοστη συμπεριφορά επέδειξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου, προφανώς, ενοχλημένος από την απάντηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Η κ. Μενδώνη όταν ολοκλήρωσε τη δευτερολογία της απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή, απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των βουλευτών της ΝΔ που την άκουσαν με προσοχή να δηλώνει « έχω αναλάβει τις ευθύνες μου, αναγνωρίζω το λάθος μου» σχετικά με τη διαχείριση της υπόθεσης του Δ. Λιγνάδη.

Το ένθερμο χειροκρότημα των γαλάζιων βουλευτών, ενόχλησε τον Κώστα Μάρκου, επίκαιρη ερώτηση του οποίου θα ακολουθούσε στη συνεδρίαση. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο του Σώματος Χαράλαμπο Αθανασίου είπε « να φύγουν πρώτα οι κλακαδόροι να μιλήσω…» και συνέχισε «μπορούν να αποχωρήσουν οι κλακαδόροι για να αρχίσω την ερώτηση…;».

Οι βουλευτές της ΝΔ, Φ. Πιπιλή, Τ. Χατζηβασιλείου, Γ. Μελάς και Χ. Μπουτσικάκης, που είχαν καθίσει στα πρώτα έδρανα φανερά ενοχλημένοι από τις προσβολές, αντέδρασαν έντονα προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τις απαράδεκτες εκφράσεις του, όμως ο Κ. Μάρκου με άκρως προκλητικό ύφος συνέχισε να τους αποκαλεί κλακαδόρους!

Όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε την «κόκκινη γραμμή», ο κ. Αθανασίου προσπαθώντας να τον επαναφέρει στην τάξη, τον επέπληξε, τονίζοντας ότι "είναι δικαίωμα του κάθε βουλευτή να βρίσκεται στη Ολομέλεια για να παρακολουθεί την συζήτηση και δεν μπορεί κανείς να τον αναγκάσει να μην παρίστατο στην αίθουσα". Την ίδια ώρα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ακούστηκε η παραμικρή αντίδραση …στο παραλήρημα του βουλευτή τους!

Μάλιστα ο κ. Αθανασίου έδωσε εντολή να μην καταγραφούν στα πρακτικά η λέξη κλακαδόροι και όλα όσα προσβλητικά είπε ο Κ. Μάρκου για τους 4 βουλευτές που με το χειροκρότημά τους στήριξαν την Λ. Μενδώνη! Μπορεί το όλο περιστατικό να …εξαφανίστηκε από τα πρακτικά …τα Παραπολιτικά όμως το κατέγραψαν!