Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τη αντιπαράθεση του με την κρατική τηλεόραση αυτή την φορά με αφορμή το γεγονός ότι η ΕΡΤ δεν θα παρουσιάσει την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα για το νέο ΕΣΥ. Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλουν την διοίκηση της ΕΡΤ λέγοντας ότι πρόκειται για πρωτόγνωρη ενέργεια που στόχο έχει να… εξαφανίζει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πιο συγκεκριμένα οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν την κρατική τηλεόραση λέγοντας ότι «μετά τις “δημοσιογραφικές οδηγίες” που είχαν ως στόχο την προστασία του πρωθυπουργού από το φιάσκο της Ικαρίας και το σκάνδαλο Μενδώνη/Λιγνάδη, η διοίκηση της ΕΡΤ επιχειρεί να εξαφανίσει τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Με μια πρωτόγνωρη ενέργεια για τη δημόσια τηλεόραση αρνείται να προβάλει την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην οποία θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για το νέο ΕΣΥ», λένε συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα και προσθέτουν: «Την προηγούμενη φορά η ΝΔ έριξε “μαύρο” στην ΕΡΤ. Σήμερα επιχειρεί να ρίξει “μαύρο” στην προβολή των θέσεων της αντιπολίτευσης από την ΕΡΤ. Η αντίληψη της ΝΔ για τη δημόσια τηλεόραση έχει πλέον διαχρονικά χαρακτηριστικά».
Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία, με αφορμή την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το ΕΣΥ, και οι ΜΕΘ, ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας στην χώρα μας και καθώς στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η κυβέρνηση δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα.