Μείζον πολιτικό αλλά και εσωκομματικό ζήτημα προκάλεσαν στον ΣΥΡΙΖΑ οι σημερινές αποκρουστικές δηλώσεις του Θοδωρή Δρίτσα σύμφωνα με τις οποίες η 17 Νοέμβρη δεν τρομοκρατούσε κανέναν, αλλά και ότι η κυβέρνηση δείχνει εκδικητική διάθεση απέναντι στον Κουφοντίνα επειδή σκότωνε μόνο δεξιούς!

Εκτός από την ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής που έβγαλαν σκληρές ανακοινώσεις, εναντίον του κ. Δρίτσα καταφέρθηκε και το Documento, ο βασικός δημοσιογραφικός βραχίονας του ΣΥΡΙΖΑ, που απηχεί πλήρως τις απόψεις Τσίπρα. Με σχετικό άρθρο υπό τον τίτλο «Ο ατυχής κ. Δρίτσας», του καταλογίζει ότι με τις δηλώσεις του έδωσε επιχειρήματα στους αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ να του χρεώσουν συμπόρευση με την τρομοκρατία και τα 45αρια της! Στο κείμενο επισημαίνεται χαρακτηριστικά : «Ο κ. Δρίτσας αντί να μεταφέρει τη φωνή αυτών των ανθρώπων, των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των φορέων που κάνουν λόγο για ρεβανσιστικές πρακτικές εκτός δημοκρατικού και συνταγματικού πλαισίου, έκρινε πως έπρεπε να διατρανώσει ότι η 17Ν δεν τρομοκράτησε κανέναν. Αλήθεια, αυτήν τη διαπίστωση μπορεί να την εκστομίσει μπροστά σε συγγενείς θυμάτων;».

Έχουν επίσης τη σημασία τους και οι ειρωνικές αναφορές στο πρόσωπο του κ. Δρίτσα, καθώς σημειώνεται ότι πρόκειται για τον τομεάρχη Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ με την επισήμανση «για όσους δεν γνωρίζουν αυτήν του την ιδιότητα».