Ένα ενδιαφέρον μήνυμα, που ορισμένοι ερμήνευσαν και ως... ηγετικό, που μπορεί να συνδυαστεί με ενδεχόμενες κινήσεις της στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό, μετέφερε μέσω κειμένου της στο περιοδικό Gala του «Πρώτου Θέματος» η Άννα Διαμαντοπούλου.

Η πρώην υπουργός, λίγες ημέρες μετά την απόσυρσή της από την κούρσα για την ηγεσία του ΟΟΣΑ, όπου κατετάγη τρίτη, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, έγραψε πως «η διεκδίκηση της ηγεσίας ενός διεθνούς οργανισμού από την Ελλάδα ήταν μία διπλωματικά ευφυής και εθνικά πολύτιμη επιλογή του πρωθυπουργού, την οποία σεβάστηκε το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του». Η ίδια συνέχισε λέγοντας πως «κατακτήσαμε την τρίτη θέση, χωρίς εμφανείς συμμάχους, πήραμε το χάλκινο μετάλλιο και δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για επόμενες διεκδικήσεις και την κατάκτηση του χρυσού». Η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε επίσης πως «σε αυτή τη μάχη, η αγωνία μου και ο αγώνας μου ήταν για τη Σημαία.

Η εκπροσώπηση της πατρίδας μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και η κατάθεση απόψεων όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά για τη λειτουργία του παγκόσμιου συστήματος στη μετά την πανδημία εποχή, ήταν ένα μεγάλο στοίχημα που κερδήθηκε. Η Ελλάδα μπορεί. Οι Ελληνίδες αποτελούν δύναμη πυρός για τη χώρα», κατέληξε.