Ως πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Βασίλης Οικονόμου μίλησε στην ειδική συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής για τα Δικαιώματα των Γυναικών.

Ο κ. Οικονόμου έθεσε έναν προβληματισμό πως «ίσως ένας αδιάφορος και ανενημέρωτος πολίτης να θεωρούσε τη σημερινή συνεδρίαση ως βαρετή και ανούσια, κάθε χρόνο τα ίδια λόγια, για το ίδιο θέμα» είπε και σχολίασε «η δέσμευσή μας ότι κάθε χρόνο πρέπει όχι μόνο να επαναδιατυπώνουμε το αίτημα για τα δικαιώματα της γυναίκας, αλλά να κάνουμε και ένα θετικό απολογισμό τι πετύχαμε τον προηγούμενο ως προς τις πολιτικές ενίσχυσης της θέσης της».

Απευθυνόμενος στην Άννα Καραμανλήπρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας και Νεολαίας, κάτι θυμήθηκε και σημείωσε … «Πριν κατέβω, θυμήθηκα, κυρία Πρόεδρε, ότι πριν από 11 χρόνια ήμουν και εγώ Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Είχαμε κάνει τότε, πριν από τόσα χρόνια, μια ημερίδα με καλεσμένες όλες τις γυναικείες οργανώσεις. Η Βουλή τύπωσε τα Πρακτικά αυτής της ημερίδας. Θα τα καταθέσω στα Πρακτικά για να τα έχετε και εσείς, να έχετε στις εργασίες σας, αυτό το έργο. Είναι από όλες τις γυναικείες οργανώσεις τότε, το 2010. Η Έκθεση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής τότε που ήμουν Πρόεδρος είχε να κάνει με την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών. Είναι το 2010 από την Ελληνική Βουλή. Λυπάμαι, αλλά πολλά είναι ακόμη επίκαιρα, δυστυχώς» συμπλήρωσε ο Βασίλης Οικονόμου.