Σοβαρές ποινικές εξελίξεις δρομολογούνται στην υπόθεση των καταγγελιών ότι το e-mail της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, παρακολουθούνταν!
Σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκληρώθηκε η ποινική προκαταρκτική εξέταση και η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια εισαγγελέα, προκειμένου να κρίνει εάν θα ασκήσει ποινική δίωξη κατά συγκεκριμένης πρώην υπαλλήλου της Προεδρίας της Δημοκρατίας, που φέρεται να εμπλέκεται, ή θα θέσειτη δικογραφία στο αρχείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κλήθηκε και έδωσε ανωμοτί εξηγήσεις με την ιδιότητα της υπόπτου μια πρώην υπάλληλος της Προεδρίας. Το αδίκημα για το οποίο ερευνάται είναι η παραβίαση του απορρήτου των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και δεδομένων της ΠτΔ, για το οποίο είχε υποβάλει μήνυση ο διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου της, Ηλίας Νάτσιος.
Στο πλαίσιο της μήνυσης Νάτσιου, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση από την επικεφαλής της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, η οποία ανέθεσε την υπόθεση σε εισαγγελέα. Η έρευνα ολοκληρώθηκε με πολύ γρήγορους ρυθμούς και έδειξε ως υπεύθυνη πρώην υπάλληλο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, η οποία φέρεται να προωθούσε στον προσωπικό της λογαριασμό μηνύματα που απευθύνονταν στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Πραγματοποιήθηκε και ΕΔΕ

Για την ίδια υπόθεση είχε προηγηθεί και ΕΔΕ, στο πλαίσιο της οποίας το τριμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο, που απαρτίζεται από έναν δικαστικό λειτουργό του ΣτΕ και δύο υπαλλήλους της Προεδρίας, επέβαλε στη μεν πρώην γραμματέα στέρηση αποδοχών 4 μηνών και σε πληροφορικάριο στέρηση αποδοχών 2 μηνών. Το πρόβλημα εντοπίστηκε στα e-mails της ΠτΔ όταν έγινε αντιληπτό ότι δεν είχαν αλλάξει οι κωδικοί του και παρέμεναν εκείνοι τους οποίους χρησιμοποιούσε ο προκάτοχος της κ. Σακελλαροπούλου.