Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κοντονής κατήγγειλε πως υπήρξε σκοπιμότητα από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα να αλλάξει δολίως η διάταξη και να μετατραπεί η δωροδοκία, από κακούργημα που ήταν, σε πλημμέλημα, ώστε κάποιες υποθέσεις να μπουν στο αρχείο προεκλογικά.

Δηλώνει, μάλιστα, ότι «έχω υπ’ όψιν μου συγκεκριμένες υποθέσεις και, αν με καλέσει οποιαδήποτε δημόσια Αρχή ή η Δικαιοσύνη, είμαι έτοιμος να καταθέσω».

«Σε ποιες υποθέσεις αναφέρεται ο κ. Κοντονής; Ποιοι ωφελήθηκαν από αυτές τις φωτογραφικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ; Τι απαντά ο κ. Τσίπρας στις βαρύτατες καταγγελίες του υπουργού της κυβέρνησής του; Ούτε σε αυτή την περίπτωση μπορεί να σιωπά. Τα όσα αποκαλύπτει ο κ. Κοντονής είναι πολύ σοβαρά και οφείλονται απαντήσεις».

Τι ωραία που είναι η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. Τάσου Γαϊτάνη, με αφορμή τα όσα υποστήριξε ο σύντροφος Σταύρος Κοντονής.
Οσοι γνωρίζουν (κι εγώ γνωρίζω) το πιάσανε το υπονοούμενο. Αν θυμάμαι καλά, εκείνη την περίοδο υπήρχε σε εξέλιξη μια δίκη που αφορούσε υπόθεση δωροδοκίας από πασίγνωστο Ελληνα επιχειρηματία.

Ο αστικός μύθος αναφέρει ότι με το θέμα είχαν ασχοληθεί διάφορα κυβερνητικά στελέχη.
Ο επιχειρηματίας προφανώς πίεζε να τον «αθωώσει» ο Τσίπρας. Δεν εξηγείται διαφορετικά η σχετική αναφορά του Κοντονή. Οσοι γνωρίζουν -και δεν είμαστε λίγοι- το παρασκήνιο εκείνης της περιόδου αναφέρουν ότι ένας απ’ αυτούς που πίεζαν ασφυκτικά τον Κοντονή ήταν και ο υφυπουργός του, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Σε κάθε περίπτωση και επειδή άνοιξε για τα καλά το θέμα, καλό θα ήταν να γίνει πιο συγκεκριμένος ο σύντροφος Σταύρος. Να βγει και να πει για ποιον επιχειρηματία τον πίεζε το Μαξίμου να μετατρέψει τη δωροδοκία από κακούργημα σε πλημμέλημα.
Αν δεν το κάνει ο Κοντονής, είμαστε εδώ εμείς, πρόθυμοι να αποκαλύψουμε διάφορα που έχουν (ήδη) υποπέσει στην αντίληψή μου. Από την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξουμε για τα καλά τον σχετικό φάκελο, προκαλώντας κανονική ηλεκτροπληξία στην αγορά.


***ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΠΡΑΚΤΩΡ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ