Αυτά που ακούγονται στις κομματικές συνάξεις του ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως και να μην έχουν ιστορικό προηγούμενο. Ο καθένας λέει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι και στο τέλος έρχεται ο πρόεδρος Αλέξης και ανέχεται όλους τους Πολάκηδες. Το πιο πρόσφατο «χτύπημα» ήρθε από την Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία ενώπιον του νυν διευθυντή του Τσίπρα και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της σε κομματική εκδήλωση, κατέστησε σαφές πως «πρέπει να προετοιμαστούμε για να μην έχουμε εχθρικό περιβάλλον στη Δικαιοσύνη».

Αυτά που λέει ο Παυλής, η Μπαζιάνα και η Ζανέτ Τσίπρα. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ «αυτοί», δηλαδή οι δικαστές, «μας έκαναν επιθέσεις, γιατί εμείς δεν είχαμε “ιστορία” στον χώρο της Δικαιοσύνης και ήταν όλοι τους ή δεξιοί ή ΠΑΣΟΚ». Απίστευτα πράγματα και μέχρι στιγμής ο Τσίπρας το έχει κάνει γαργάρα, πιστεύοντας ότι όλα αυτά τα ηχητικά δεν θα αποτελέσουν αντικείμενο σοβαρού προβληματισμού κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Στην περίπτωση της Τασίας ανακύπτουν, πέραν της αποδοκιμασίας, που δεν υπήρξε, και ακόμα δύο ζητήματα. Το ένα αφορά την ανοχή που επέδειξε ο Καλογήρου ακούγοντας αυτές τις σαχλαμάρες και το δεύτερο έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Χριστοδουλοπούλου υπήρξε επί ΣΥΡΙΖΑ πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Με απλά λόγια, ο Τσίπρας την είχε επιλέξει μεταξύ των υπόλοιπων βουλευτών ως θεματοφύλακα των θεσμών. Καταλαβαίνετε, τώρα, από πού τη γλυτώσαμε ως χώρα.

Οι συχνές τηλεφωνικές επαφές Χριστοδουλοπούλου - Παπαγγελόπουλου

Ενα πουλάκι απ’ αυτά που θυμούνται πολλά από το παρελθόν, με αφορμή τα όσα υποστήριξε η Τασία, θυμήθηκε τις συχνές (τηλεφωνικές) επικοινωνίες που είχε η συγκεκριμένη κυρία με τον υπόδικο πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Μίμη Παπαγγελόπουλο, την περίοδο που ο τελευταίος είχε πάθει εμμονή με την εισαγγελέα Τσατάνη για την υπόθεση Βγενόπουλου. Ενόψει της κλήσης από τη Βουλή της εισαγγελέως, λέγεται ότι ο Μίμης ήταν σε διαρκή συνεννόηση με την πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Υποθέτω, θεσμικά - όπως έβλεπε, άλλωστε, και ο Πολάκης παρέα με τον Κοντονή (τον υπουργό Δικαιοσύνης) τους εισαγγελείς που χειρίζονταν την υπόθεση της συζύγου του κεντρικού τραπεζίτη, Γιάννη Στουρνάρα. Ετσι, και ο Παπαγγελόπουλος θεσμικά συνομιλούσε με την Τασία, για να προετοιμάσουν προφανώς την κατάθεση της κυρίας Τσατάνη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παραπολιτικά το Σάββατο 5/2