Καθόλου τυχαίες δεν φαίνεται να είναι οι τακτικές, πλέον, παρεμβάσεις του πρώην προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, με δηλώσεις και κείμενά του, που αποστέλλει στα μέσα ενημέρωσης, με αφορμή επετείους και άλλες περιστάσεις.

Την προηγούμενη εβδομάδα, σε μια μακροσκελέστατη ανακοίνωσή του, αναφέρθηκε στον εορτασμό της Ημέρας του Φιλελληνισμού και της Διεθνούς Αλληλεγγύης, στέλνοντας μηνύματα εθνικής ομοψυχίας. «Η παγκόσμια διάσταση της Ελλάδας και του πνεύματος που εκφράζει είναι πέρα, πολύ πέρα από τα εδαφικά μας όρια. Πέρα από τον χώρο μας και πέρα από τον χρόνο της σύγχρονης ιστορίας. Εκφράσαμε στην ιστορία μας ένα πλέγμα αξιών και ιδεών που διαμόρφωσαν και στηρίζουν την πορεία της ανθρωπότητας έως το σήμερα και θα συνεχίσουν και στο μέλλον», ανέφερε, μεταξύ άλλων, προτείνοντας στον υπουργό Παιδείας να καθιερωθεί από το 2015 ο εορτασμός τις 19ης Απριλίου ως Ημέρας Φιλελληνισμού σε όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της χώρας.

Η αυξημένη αυτή κινητικότητα του πρώην υπουργού βάζει νερό στον μύλο αυτών που θεωρούν ότι ο κ. Σιούφας φιλοτεχνεί υπερκομματικό προφίλ, προκειμένου να αποτελεί μια καλή εφεδρεία για τις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις, που θα έρθουν μετά τις εκλογές.

Αρκετοί, μάλιστα, είναι αυτοί οι οποίοι πιστεύουν ότι ο Καρδιτσιώτης πολιτικός συμπεριλαμβάνεται στη λίστα τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΣΥΡΙΖΑ με τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να διαδεχθούν τον Κάρολο Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας. «Είναι ένας μετρημένος πολιτικός, με καλό προφίλ, που θα μπορούσε να παίξει έναν τέτοιο ρόλο», αναφέρουν οι καλά γνωρίζοντες τα πολιτικά παρασκήνια.