Τα νέα της κομματικά καθήκοντα ανέλαβε η πρώην βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Τόνια Αντωνίου, η οποία εδώ και ημέρες έχει εγκατασταθεί στον 5ο όροφο της Χαριλάου Τρικούπη - εκεί που μέχρι πρότινος είχε γραφείο ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Υπενθυμίζεται ότι το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής ανέλαβε τον πανελλαδικό συντονισμό της αξιοποίησης στελεχών του ευρύτερου προοδευτικού χώρου. 

Κατ’ αρχήν είναι σαφές ότι επρόκειτο για προσωπική πολιτική επιλογή της Φώφης Γεννηματά και έγινε για πολλαπλούς λόγους.

Ο πρώτος όμως και βασικότερος λόγος είναι ότι η Τόνια Αντωνίου έχει πολύ μεγάλη εμπειρία από το κομματικό φαινόμενο, τις εσωτερικές διαδικασίες και τους συσχετισμούς, ενώ γνωρίζει όσο κανείς άλλος την ανθρωπογεωγραφία του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ θα συνεργάζεται καθημερινά και στενά με τους κομβικούς τομείς του Κινήματος Αλλαγής, τις κομματικές οργανώσεις και τα συνδικάτα εργαζομένων, με στόχο να συγκροτηθούν επιτροπές στήριξης του εγχειρήματος της διεύρυνσης ανά νομό της χώρας, στις οποίες θα προσκληθούν να μετέχουν αδρανοποιημένα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, της Ανανεωτικής Αριστεράς, καταξιωμένα στελέχη, επιστήμονες, στελέχη επιμελητηρίων, κοινωνικών κινημάτων κ.α.