Τα θέματα της Υγείας έχει αποφασίσει να κρατήσει ψηλά ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κατάσταση στα νοσοκομεία καθημερινά επιβαρύνεται με αποτέλεσμα το ΕΣΥ να βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο. Η στροφή, βέβαια, αυτή της Κουμουνδούρου σε θέματα καθημερινότητας οφείλεται εν πολλοίς στο επικοινωνιακό στραπάτσο που έφαγαν με την πολιτική αξιοποίηση της υπόθεσης Κουφοντίνα.

«Οι Κεντροαριστεροί ψηφοφόροι μας γύρισαν την πλάτη, μετά από την ισχυρή στήριξη των αιτημάτων του Κουφοντίνα», σχολιάζουν σε κατιδίαν συζητήσεις τους στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

Απευθύνθηκε στον Μητσοτάκη

Έτσι, χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, επιχείρησε με μία επικοινωνιακή κίνηση να αλλάξει την ατζέντα. Απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό ζητώντας του να επιτάξει ιδιωτικές κλινικές. «Τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει ασφυκτικά και την ίδια ώρα δεκάδες συμπολίτες μας περιμένουν εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένοι, περιμένοντας να βρεθεί κλίνη. Χιλιάδες χειρουργεία ακυρώνονται, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ασθενείς με άλλες σοβαρές παθήσεις, ανέφερε ο Αλέξη Τσίπρας και πρόσθεσε: «Μέσα σε αυτή την κατάσταση, ακόμα και σήμερα, η κυβέρνηση της ΝΔ επιμένει να μην επιτάσσει τις ιδιωτικές κλινικές, που παραμένουν covid free». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη «να σταματήσει την επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας και να ασχοληθεί με το δύσκολο δρόμο της εξεύρεσης ουσιαστικών λύσεων».

Η παρέμβαση αυτή ήρθε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει τεράστια πίεση το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Όπως λένε μάλιστα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων χωρών όπως η Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ο ιδιωτικός τομέας έχει σοβαρή εμπλοκή στην αντιμετώπιση της πανδημίας, κάτι που μέχρι στιγμής δεν συμβαίνει εδώ».