Στην αρχή όταν είδαμε τον τίτλο «Σσσσσς, η δημοσιογραφία κοιμάται» και με την υπογραφή του Θανάση Καρτερού, νομίζαμε πως κάποιος τρολάρει τον Καρτερό.




Διότι τι πιο αστείο από το να παραδίδει μαθήματα περί δημοσιογραφίας ο μπάρμπα Θανάσης. Ο άνθρωπος που είναι γνωστός στην δημοσιογραφική πιάτσα με το προσωνύμιο «μαρούλιας» επειδή έλεγε ότι το ατύχημα του Τσερνόμπιλ ήταν προπαγάνδα της δύσης, για αυτό και προέτρεπε τους αναγνώστες του «Ριζοσπάστη» να τρώνε άφοβα μαρούλια.

Ο άνθρωπος που μετέτρεψε σε επιστήμη την προπαγάνδα όταν υπήρξε διευθυντής του γραφείου τύπου του Αλέξη Τσίπρα, με αποκορύφωμα την τραγική διαχείριση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι. Εντέλει, όμως, ούτε τρολάρισμα είναι, ούτε ο Καρτερός αυτοσαρκάζεται. Όντως μέσα από τη χιουμοριστική στήλη του στην τελευταία σελίδα της Αυγής παραδίδει μαθήματα για το πως πρέπει να παρουσιάζονται τα γεγονότα από τους δημοσιογράφους. Αν μην τι άλλο, αν το ίδρυμα Μπότση είχε φτιάξει και βραβείο θράσους ο… δάσκαλος της δημοσιογραφίας Θανάσης Καρτερός θα το είχε πάρει σπίτι του.