Θυμάστε που σας λέγαμε ότι στο μυαλό του πρωθυπουργού για το επόμενο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο Επικρατείας στροβιλίζουν -ανεξαρτήτως του χρόνου των επόμενων εθνικών εκλογών- οι δύο στενοί του συνεργάτες Σκέρτσος και Πατέλης. Άλλωστε, ο καθείς εξ αυτών κουβαλά μαζί του τους δικούς του χρήσιμους συμβολισμούς, αλλά και την προσφορά στη διακυβέρνηση της χώρας.

Εσχάτως όμως, στην εξίσωση μπαίνει άλλο ένα ισχυρό χαρτί, για χάρη του οποίου θα μπορούσε να θυσιαστεί ένας εκ των δυο προαναφερθέντων. Ο λόγος για τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Θοδωρή Λιβάνιο, ο οποίος από τον περασμένο Ιούλιο και μετά τόσο ως υφυπουργός Εσωτερικών, όσο και στο νέο του πόστο έχει συμβάλλει στην προώθηση κομβικών κυβερνητικών επιλογών (ανάμεσά τους ο εκλογικός νόμος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο αντίστοιχος για την λειτουργία των ΜΜΕ).

Ως εκ τούτου, θεωρείται βασικό εργαλείο για το σύστημα Μητσοτάκη, γεγονός που θα μπορούσε να του ανοίξει διάπλατα την πόρτα του Επικρατείας της ΝΔ. Άλλωστε, το σενάριο της υποψηφιότητάς του σε κάποια από τις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες του λεκανοπεδίου Αττικής ακούγεται εδώ και καιρό, ωστόσο η δεδομένη εμπλοκή του στην εκλογική διαδικασία (θεωρείται ο «εκλογολόγος» του Μαξίμου), καθιστά αδύνατη την ταυτόχρονη διεξαγωγή προσωπικής προεκλογικής εκστρατείας.

Έτσι, αν ο πρωθυπουργός επιθυμεί την κατάληψη μιας κοινοβουλευτική έδρας από τον έμπιστο συνεργάτη του, τότε ο δρόμος είναι ένας. Πολλώ δε μάλλον από την στιγμή που απολύτως θετικός σ' αυτή την προοπτική θα ήταν ο άμεσος πολιτικός του προϊστάμενος και υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.