Σας το λέγανε εδώ και καιρό τα Parapolitika.gr ότι ο Ακης Σκερτσος κατόπιν συνεννόησης με τον πρωθυπουργό θα βγαίνει όλο και πιο πολύ μπροστά, προκειμένου να συνδράμει στην επικοινωνιακή διαχείριση των θεμάτων της πανδημίας. Με τον τρόπο αυτό, θα καταδεικνύεται από την μια ότι το Μέγαρο Μαξίμου αναλαμβάνει πλήρως την πολιτική ευθύνη των αποφάσεων που θα λαμβάνονται σ’ αυτή την ιδιαιτέρως κρίσιμη συγκυρία και από την άλλη θα εξασφαλιστεί η οριστική εξάλειψη των αντικρουόμενων δηλώσεων των κυβερνητικών στελεχών που σε αυτή τη συγκυρία έχουν αν μη τι άλλο πολύ δυσμενέστερες συνέπειες σε όλα τα επίπεδα σε σχέση με το παρελθόν.

Την ίδια ώρα η παρουσία του δίνει ξεκάθαρο μήνυμα και στην επιτροπή των λοιμοξιολογων, τα μέλη της οποίας το τελευταίο διάστημα δημιουργούσαν σοβαρά ζητήματα αναφορικά με την εκ διαμέτρου αντίθετη επιχειρηματολογία που διατυπώνουν στα ΜΜΕ. Στο πλαίσιο αυτό πέραν της παρουσίας του στις επίσημες ενημερώσεις του υπουργείου Υγείας θα συνεχίσει το μπαράζ συνεντεύξεων στα media.

ΥΓ.: Φυσικά η δραστηριότητα που αναπτύσσει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ έχει και μια ακόμη παράμετρο. Την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητάς του για την προετοιμασία της πιθανής συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ των επόμενων εθνικών εκλογών. Άλλωστε ακόμη και την περίοδο των λαθών του (με την άνευ λόγου και αιτίας παρέμβαση του στην δίκη Τοπαλουδη για την οποία δέχθηκε έντονη κριτική) ο πρωθυπουργός του είχε παράσχει αμέριστη στήριξη. Προφανώς έκτοτε έκανε ταχύρρυθμα μαθήματα επικοινωνίας αφού τώρα τελευταία είναι to the point...