Τα όσα έγιναν την περασμένη στην επεισοδιακή συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής.

Ο βουλευτής του Δυτικού Τομέα Αθηνών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, είπε επί της ουσίας και προφανώς για λογαριασμό και άλλων συναδέλφων του αυτό που πιστεύει σημαντικό τμήμα των «προεδρικών»: ότι κάποιοι θέλουν να παραμείνει το κόμμα καθηλωμένο στο 20%, να μην κερδίσει τις εκλογές ώστε να επιταχυνθούν οι εσωκομματικές εξελίξεις, εννοώντας ουσιαστικά το άνοιγμα του ζητήματος της διαδοχής του κ. Τσίπρα.

Η φράση αυτή, που ικανοποίησε πολλούς «προεδρικούς» εξόργισε την πιο αριστερή τάση. Το γάντι σήκωσε ο Πάνος Σκουρλέτης που επιτέθηκε στον Παναγιώτη Κουρουμπλή με φράσεις όπως «ντροπή» και «άθλιες τακτικές από εσένα και τους ομοίους σου», είπε ότι τους προσβάλλει όλους και ζήτησε να κατονομάσει ποιους εννοεί, κάτι που δεν έγινε. Από την συνεδρίαση όμως δεν έλειψε και η κριτική του έτερου «πασοκογενούς» Χρήστου Σπίρτζη για τη διαφοροποίηση των κ.κ Φίλη και Δρίτσα στην ψηφοφορία για το Ελληνικό.

«Δεν υπήρξε κομματική γραμμή. Εγώ κινήθηκα με βάση όσα λέει διαχρονικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν συνεδρίασε κανένα όργανο», είπε ο κ. Φίλης και έριξε τη «βόμβα» του, αναδεικνύοντας το θέμα που τίθεται από αρκετούς για το πως λαμβάνονται οι αποφάσεις: «Ο πρωινός καφές δεν είναι όργανο για να αποφασίσει», τόνισε με έμφαση.