Αν αναρωτιέστε τι συμβαίνει με τον Παύλο Πολάκη, να σας ενημερώσω ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ενθουσιασμένος μαζί του. Και το δήθεν «άδειασμα» στην τελευταία του συνέντευξη στο Kontra TV και η απάντηση Πολάκη μέσω Facebook ήταν «σικέ».

Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ μού μετέφερε συνομιλία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Του είπε ότι η συμβολή του την ημέρα της ψηφοφορίας για την Προανακριτική ήταν τεράστια, γιατί, αν δεν έλεγε τα διάφορα για τους Κολοκοτρώνηδες και τους δωσίλογους, όλη η συζήτηση θα επικεντρωνόταν στην υπόθεση Καλογρίτσα.

Του είπε, επίσης, ότι υπάρχει ένας κόσμος στην Κεντροαριστερά, παλαιοΠΑΣΟΚοι, που έχουν έντονα αντιδεξιά ανακλαστικά και ακούν με μεγάλη ευχαρίστηση τα περί «Ν.Δ., παράταξης δωσίλογων». Ή έτσι νομίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ... Προφανώς, η άποψη αυτή δεν στηρίζεται σε ευρήματα δημοσκοπήσεων, αλλά ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως την έχει πιστέψει.

Ίσως είναι και ενδεικτικό της νέας αρχιτεκτονικής στην «αυλή» του, όπου κατά καιρούς αλλάζουν τα κέντρα επιρροής. Αυτή την περίοδο, το πάνω χέρι έχουν ο πιο σκληρός όλων, Θανάσης Καρτερός, και οι ΠΑΣΟΚογενείς Γιάννης Ραγκούσης και Χρήστος Σπίρτζης. Οι τελευταίοι, ως ερχόμενοι από άλλο κόμμα, έχουν το γνωστό σύνδρομο του γενιτσαρισμού, για να μείνουμε σε κλίμα ’21, και έχουν την τάση να εμφανίζονται βασιλικότεροι του βασιλέως, εν προκειμένω πολακικότεροι του Πολάκη. Στις συσκέψεις, τουλάχιστον...