Υπάρχει στ' αλήθεια κανείς που να πιστεύει ότι σε μια τόσο κρίσιμη επίσκεψη εν μέσω της παρούσας συγκυρίας στα ελληνοτουρκικά, οι χειρισμοί Δένδια δεν θα είχαν την συγκατάθεση Μητσοτάκη; Υπάρχει κανείς που να εξεπλάγη με τις διαρροές περί πλήρους ικανοποίησης στο Μέγαρο Μαξίμου; Προφανώς και όχι, αν γνωρίζει έστω και στο ελάχιστο την «γαλάζια» ανθρωπογεωγραφία. Σ' αυτό που θα συμφωνήσουμε απόλυτα, είναι ότι υπάρχουν κάποιες περιθωριακές φωνές εντός της ΝΔ που… πάτησαν στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει κλίμα δήθεν προβληματισμού του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος για όσα συνέβησαν στην Άγκυρα.

Οι «γαλάζιοι» αυτοί καλοθελητές ενήργησαν ως δήθεν εκπρόσωποι των δύο πρώην πρωθυπουργών Καραμανλή και Σαμαρά και με φόντο και την δημόσια αντιπαράθεση του πρώτου με τον Κώστα Σημίτη, έλεγαν ότι ο ένας ή ο άλλος επέβαλε τελικώς τις απόψεις του στην κεντρική γραμμή της ελληνικής διπλωματίας.

Πρόκειται για διαχρονικά περιθωριακούς τύπους που ούτε φωτογραφία δεν έχουν βγάλει με Καραμανλή και Σαμαρά. Πάντως για την ιστορία, να ξέρετε ότι αμφότεροι κινήθηκαν σε κλίμα… Μαξίμου, κάνοντας λόγο σε συνομιλητές τους για κομβική παρέμβαση Δένδια.