Για πρώτη φορά καταγράφεται και επίσημα ένας αδέσποτος σκύλος, ο Πίνατ, ως «ένοικος» του Μεγάρου Μαξίμου, μετά την συγκινητική κίνηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη να τον υιοθετήσει και να τον έχει μαζί του στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Το χαριτωμένο τετράποδο υιοθετήθηκε από τον πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων στην Ηλιούπολη, το οποίο και επισκέφθηκε πρόσφατα. Δεν έκανε όμως μόνο μια συμβολική επίσκεψη, αλλά έσπευσε να κάνει μια συμβολική κίνηση υιοθετώντας ένα αδέσποτε ζώο.


Οι πρωτοβουλίες ωστόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη με στόχο τα αδέσποτα ζώα, τον τελευταίο καιρό, αυξάνονται, αρκεί να υπενθυμίσουμε και την συμμετοχή του στην εκπομπή της ΕΡΤ 2, Πλάνα με ουρά. Παράλληλα, σημειώνεται ότι ακολουθεί και το νομοσχέδιο για τα αδέσποτα ζώα και τα ζώα συντροφιάς που προωθείται στη Βουλή.

Ο Πίνατ έχει ήδη εξερευνήσει όλους τους χώρους του Μεγάρου Μαξίμου και προσαρμόζεται ταχύτατα στο νέο περιβάλλον του. Έχει ήδη κερδίσει την αγάπη όλων των εργαζόμενων ενώ ο ίδιος επιδεικνύει απλόχερα την τρυφερότητά του σε όλους.

Ο μικρός νέος ένοικος του Μαξίμου απολαμβάνει προς το παρόν την θαλπωρή του πρωθυπουργικού γραφείου και απ’ ότι φαίνεται, η άτακτη Καλυψώ, η γατούλα που έχει στο γραφείο της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελαροπούλου ή που θα βρει μια καλή παρέα ή… τον δάσκαλό της.