Να που η πράσινη πολιτική Μητσοτάκη και η επιλογή της απολιγνιτοποίησης οδηγεί και ηγέτες από άλλους πολιτικούς χώρους να αποδώσουν εύσημα στη χώρα μας.

Ο λόγος για την υποψήφια Καγκελάριο των Πρασίνων (και με μεγάλες πιθανότητες να διαδεχθεί την Αγκέλα Μέρκελ βάσει των περισσοτέρων δημοσκοπήσεων) Αναλένα Μπέρμποκ, η οποία απέδωσε εύσημα στην κυβέρνηση της ΝΔ και τον πρωθυπουργό.

Μάλιστα η υποψήφια καγκελάριος έχει εκφράσει προσωπικό ενδιαφέρον για το εγχείρημα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) στον τόπο μας, μιας και θεωρούνται ισχυρά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτουμε στον τομέα αυτό.

Συγκεκριμένα, προσφάτως ζήτησε ενημέρωση για τον Υβριδικό Σταθμό Αμαρίου, μετά τα όσα θετικά έχει ακούσει στην έδρα της Κομισιόν στις Βρυξέλλες ,την οποία επισκέπτεται συχνά προκειμένου να ενημερώνεται για τις περιβαλλοντικές και ενεργειακές πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά την τελευταία της επίσκεψη, η αποκαλούμενη Πράσινη Συμφωνία βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων της με τους αρμόδιους αξιωματούχους.

Άλλωστε πρόκειται για ένα τολμηρό σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης το οποίο προωθεί και Χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως αυτή τη στιγμή σε μετρήσεις, προηγούνται οι Πράσινοι με 28% και ακολουθούν οι Χριστιανοκοινωνιστές με 21%. Το ιστορικό δε Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα SPD να λαμβάνει μόλις 13% και το AFD 11%.