Πίσω στα σχολικά και τα φοιτητικά του χρόνια «επιστρέφει» ο πρωθυπουργός, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξή του στον Αθήνα 984 θυμάται τα πρώτα του διαβάσματα, με ιδιαίτερες αναφορές στην Μπλάιτον, σε ποικίλα ιστορικά βιβλία, στον Τοκβίλ και τον Μαξ Βέμπερ.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αθήνα το Φελέκι σου» με τους Κώστα Μοστράτο και Φίλιππο Παππά ο πρωθυπουργός αποκαλύπτει την αναγνωστική προτίμησή του στις πολιτικές βιογραφίες, από τον Λίνκον έως τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Μνημονεύει βιβλία στοχαστών (Κάνεμαν, Χρηστάκης, Μιλάνοβιτς) αλλά και λογοτεχνών που διαβάζει αυτή την περίοδο (Ισιγκούρο, Μουρακάμι, Καραγάτση).

Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται αισιόδοξος για το παρόν και το μέλλον του βιβλίου στην Ελλάδα, με αφορμή την κίνηση των Χριστουγέννων αλλά και την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και την ταυτόχρονη έκδοση πολλών βιβλίων με αυτή τη θεματολογία, ενώ προαναγγέλλει νέο νομοθετικό πλαίσιο για τον χώρο του βιβλίου, το οποίο -με αφορμή την εκπομπή - όπως τόνισε, θα επισπευστεί.

Τέλος, προτείνει σε όλους μας να έχουμε αναγνωστικές αναζητήσεις και υπενθυμίζει ότι «...διαβάζοντας ένα βιβλίο δεν είμαστε ποτέ μόνοι».

Η συνέντευξη θα μεταδοθεί ολόκληρη το Σάββατο 24 Απριλίου στις 11 το πρωί.