Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης έχει μεγάλο ταλέντο στην τέχνη της παραπλάνησης και νομίζει πως απευθύνεται σε βλάκες.

Τις προάλλες, λοιπόν, από την κατοικία του στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται μόνιμα τον τελευταίο καιρό, προσπαθούσε να αποδείξει σε συνομιλητές του, στο πλαίσιο μιας διαδικτυακής εκδήλωσης, πως το Βέλγιο είναι όαση μπροστά στην Ελλάδα και πως η χώρα μας στη διαχείριση της πανδημίας τα έχει κάνει μαντάρα.

Με πόνο ψυχής έλεγε πως «εδώ, στο Βέλγιο, γίνονται κάθε μέρα 60.000 τεστ». Προφανώς δεν τον έχει ενημερώσει κανείς πως ο ίδιος αριθμός διενεργείται και στη χώρα μας.

Ισχυριζόταν επίσης πως το Βέλγιο είχε 2.000 ΜΕΘ πριν από την πανδημία. Εμείς από το ρεπορτάζ ξέρουμε πως το Βέλγιο είχε 1.450 ΜΕΘ πριν από την πανδημία.

Αναφέρθηκε ακόμη στους θανάτους στην Ελλάδα, λέγοντας πως κάθε μέρα κλείνουν 60 με 70 σπίτια. Όταν οι νεκροί στο Βέλγιο έχουν φτάσει τους 24.000.

Το πιο αστείο, βέβαια, ήταν η αναφορά του στην ΕΛ.ΑΣ. Χαρακτήρισε Ρόμποκοπ τον Χρυσοχοΐδη και τους αστυνομικούς, για να μας πείσει πως εδώ ο κόσμος φοβάται να κυκλοφορήσει λόγω καταστολής.

Προφανώς ξέχασε πως όσες φορές έγιναν κινητοποιήσεις στο Βέλγιο (ελάχιστες σε σχέση με εμάς) η Αστυνομία εκεί τους σαπακιάζει στο ξύλο, τους πιάνει και τους δένει πισθάγκωνα και τους βάζει σε σχηματισμό τρένου. Και, φυσικά, δεν μιλάνε αυτοί που συλλαμβάνονται ούτε τρέχουν από πίσω τα κόμματα να διαμαρτυρηθούν.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΤΗΛΗ FACE CONTROL ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ SECRET ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ