«Άνοιξε η πλατφόρμα για το Astrazeneca για να ξεστοκάρουμε», αυτή ήταν η απίστευτη φράση που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ANT1 που πυροδότησε τόσο πλήθος αντιδράσεων στο twitter όσο και προκάλεσε σοκ στον ίδιο τον παρουσιαστή, στο άκουσμα της.

To «πανηγύρι» ξεκίνησε πολύ γρήγορα στο twitter και σε λίγη ώρα έγινε πρώτο στα trends, με εκατοντάδες χρήστες να επικρίνουν τις «ψεκασμένες» θέσεις του Αλέξη Τσίπρα για τον εμβολιασμό στους 30-39., τονίζοντας ότι ο ίδιος υπονομεύει όλα τα μέτρα που ελήφθησαν για την πανδημία του κοροναϊού.



Πολλοί είναι αυτοί που τονίζουν ότι ο κ. Τσίπρας σαμποτάρει τις προσπάθειες της χώρας να επιστρέψει στην κανονικότητα και ότι η μόνη παρέμβαση που έκανε ο ίδιος για τον εμβολιασμό ήταν για να πει #για_να_ξεστοκαρουν.

Παράλληλα οι χρήστες εμφανώς οργισμένοι αναφέρουν ότι η φράση του κ. Τσίπρα ήταν απαράδεκτη, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ παρακινεί τον κόσμο σε πορείες εν μέσω πανδημίας και όχι για να εμβολιαστούν οι πολίτες.

Ειδικότερα μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Άνοιξε η πλατφόρμα για το Astrazeneca για να ξεστοκάρουμε. Δυστυχώς δημιουργήθηκε ένα κλίμα αρνητικό για το συγκεκριμένο εμβόλιο. Εδώ υπάρχουν και συγκρούσεις εταιρειών. Όλη η Βρετανία έχει εμβολιαστεί με Astrazeneca. Οι πιθανότητες να κολλήσει κάποιος τον κορωνοϊό και να περάσει δύσκολα είναι περισσότερες από τον πάθει κάτι από το εμβόλιο».

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Γραφείου Τύπου Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός σχολιάζοντας στο Twitter επισήμανε ότι «Πρώην Πρωθυπουργός και αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης υπονομεύει ανοιχτά και δημόσια την εθνική προσπάθεια για έξοδο από το τούνελ της πανδημίας».

«Δεν νομίζω να υπάρχει άλλο παράδειγμα παγκοσμίως», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Με τη σειρά του ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης ανέφερε: «Όλοι δίνουμε μαζί τη μεγαλύτερη μάχη ή μάλλον όλοι εκτός από ελάχιστους».