Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω σε ό,τι αφορά τη σχέση Τσίπρα-Τσακαλώτου. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επέλεξε να μην αντιδράσει τώρα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει καταπιεί τον παραγκωνισμό του.

Και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τα ρίχνει στην Αχτσιόγλου που ως τομεάρχης Οικονομικών δεν θέλει άλλο, λέει, να καπελώνεται. Νομίζω ότι το παιχνίδι θα αγριέψει όταν καταλάβουν στην “Ομπρέλα”, την οποία έφτιαξε ο Τσακαλώτος μαζί με άλλους βαρώνους του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει σκοπό να κάνει συνέδριο. Υποτίθεται ότι έχει αναβληθεί λόγω πανδημίας.

Αλλά επί της ουσίας αναβάλλεται επ' αόριστον από την Κουμουνδούρου, γιατί οι συσχετισμοί δεν είναι ευνοϊκοί για την ηγεσία. Και από την στιγμή που ο Τσίπρας έχει φρενάρει τη διεξαγωγή συνεδρίου, η πτέρυγα Φίλη – Βούτση - Σκουρλέτη δεν το ξεχνά. Πρόσφατα μαθαίνω ότι η εν λόγω συζήτηση τους απασχόλησε και ετοιμάζονται να επαναφέρουν το ζήτημα στα όργανα. Θεωρούν ότι «ο Σεπτέμβριος είναι η κατάλληλη εποχή» για να πραγματοποιηθεί και λένε με νόημα ότι «πρέπει να γίνει επιτέλους ο απολογισμός που δεν έγινε από τις εκλογές του 2019 και μετά».