Στον Άδωνι Γεωργιάδη «ποντάρει» ιδιαίτερα το Μέγαρο Μαξίμου για τη γρήγορη ανάκαμψη της οικονομίας, καθώς από την ερχόμενη εβδομάδα προχωρά το σταδιακό άνοιγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων.

Οι «μετοχές» του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων είναι ανεβασμένες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του πιστώνουν θετικά πρώτον την τακτική και καλή επαφή με τον κόσμο της αγοράς και των επιχειρήσεων όλο αυτό το διάστημα και δεύτερον το γεγονός ότι με προσωπικές του ενέργειες πολλές φορές συνέβαλε στο να πάρουν μπροστά σημαντικές επενδύσεις που ήταν κολλημένες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτή του Ελληνικού.

Πρόσφατα εξάλλου στο υπουργικό συμβούλιο ο Άδωνις Γεωργιάδης παρουσίασε μία ακόμα νομοθετική πρωτοβουλία, σχετικά με την απλούστευση του πλαισίου αδειοδότησης οικονομικών δραστηριοτήτων.

Σε συνέχεια του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε στα μέσα Απριλίου, με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου του ΥΠΑΝ επιταχύνεται και διευρύνεται η μεταρρύθμιση για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων σε περαιτέρω τομείς με σημαντική συμβολή στην ελληνική οικονομία και ειδικότερα στους τομείς του τουρισμού, της υγείας και των μεταφορών.