Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών αλλά και οι ευρωεκλογές της επόμενης Κυριακής τέθηκαν μεταξύ άλλων, επί τάπητος στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η διακαναλική συνέντευξη ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι με τον κ. Βενιζέλο να αναφέρεται εκ νέου στην σταθερότητα, λέγοντας πως δεν σημαίνει στασιμότητα, ούτε όμως και νέες θυσίες, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα  ότι το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής δεν θα αθροιστούν τα ποσοστά ΝΔ και της «Ελιάς».

«Κάποιοι σκυλιάζουν που βγαίνουμε από το Μνημόνιο», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και σημείωσε ότι  δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, μόλις το 1/10 του δανείου που έχουμε λάβει από την Τρόικα είναι προς το ΔΝΤ και όπως τόνισε, μόλις αποπληρωθεί, «δεν υφίσταται τρόικα».

Όσον αφορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές, είπε ότι ο ελληνικός λαός αντέδρασε με ωριμότητα και σοφία, εκφράζοντας την εκτίμησή του ότι με τον ίδιο τρόπο θα αντιδράσει και στον β΄γύρο. 

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε επίσης «υπεύθυνη στάση» τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας σε Καμίνη και Σγουρό.

Στη συνέχεια και ερωτηθείς σχετικά με το αν θα υπάρξει νέα πρωτοβουλία για την Κεντροαριστερά, υπογράμμισε ότι αυτό που προέχει είναι να ενώσουμε τη χώρα, «η οποία τώρα ζει σε συνθήκες εμφυλίου πολέμου με βρισιές, απειλές και προσβολές».

«Για να ενώσουμε, όμως, τη χώρα πρέπει να πείσουμε τους πολίτες ότι υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης», είπε.

Όσον αφορά στο αν ισχύει το ραντεβού του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε ότι ισχύουν όλα όσα είχε πει, τονίζοντας ότι ο Πρόεδρος είναι ρυθμιστής του πολιτεύματος.

«Ο ασθενής αυτών των εκλογών είναι ο ΣΥΡΙΖΑ»

Ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε επίσης νέα επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος, όπως είπε, «είναι ο  ασθενής αυτών των εκλογών».

«Η χώρα έζησε χθες το βράδυ, μεταξύ 7 και 9, μια ψευδαίσθηση, λόγω των πρόωρων πανηγυρισμών του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα, ο οποίος εγκλωβίστηκε και μίλησε για εκλογές- δημοψήφισμα και έβαλε ψηλά τον πήχη» επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Είδατε πώς πήγαν να δημιουργήσουν την αίσθηση μιας νίκης, ενός ρεύματος του ΣΥΡΙΖΑ που σαρώνει και τελικά αυτά αποδείχθηκαν μια φούσκα βασισμένη στα exit poll», είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «πέρασε κάτω από τον πήχη», αφού -όπως υπογράμμισε- τα ποσοστά που συγκέντρωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν κάτω από εκείνα που έλαβε στις εθνικές εκλογές του 2012.

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει σε αμφισβήτηση την ασφαλή έξοδο της χώρας από την κρίση και το μνημόνιο, αλλά -όπως τόνισε- αυτό δεν θα γίνει, «διότι ο λαός θα ψηφίσει με ωριμότητα, όπως έκανε και την πρώτη Κυριακή των εκλογών».

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε επίσης ότι ο κ. Τσίπρας βοήθησε να γίνει περισσότερο κατανοητό το δίλημμα που έθεσε ο ίδιος, τονίζοντας ότι οι Έλληνες θα καταλάβουν έτσι καλύτερα τι ακριβώς είναι αυτό που διακυβεύεται το βράδυ της επόμενης Κυριακής. 

«Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται η νομιμοποίηση της κυβέρνησης και η αντοχή της και η πορεία εξόδου από την κρίση», πρόσθεσε.