Το Μέγαρο Μαξίμου έχει πειστεί για την ανάγκη ύπαρξης μιας πέμπτης «μεγάλης» τράπεζας στην Ελλάδα και στηρίζει το σχέδιο για την επανιδιωτικοποίηση της πολύπαθης Τράπεζας Αττικής.

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, το μοντέλο που θα ακολουθηθεί θα προσομοιάζει με εκείνο της Τράπεζας Πειραιώς. Το ενδιαφέρον άλλωστε των επενδυτών για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ήταν προφανές και μάλιστα υπάρχουν και αρκετοί που έμειναν «παραπονεμένοι». Αυτοί ακριβώς οι επενδυτές μπορεί να θεωρηθούν και ως «στοκ» που θέλει να επενδύσει σε ελληνικές αξίες και η Τράπεζα Αττικής είναι μια καλή εναλλακτική.

Μάλιστα, καλά πληροφορημένη πηγή αναφέρει ότι ο Θεόδωρος Πανταλάκης έχει ήδη έρθει σε επαφή με επενδυτές και έχουν βρεθεί αρκετοί που θα μπορούσαν να παίξουν ακόμη και τον ρόλο του anchor investor, γεγονός που θα προσελκύσει και άλλα κεφάλαια. Ανάλογες επαφές γίνονται και από συμβούλους της κυβέρνησης, η οποία θέλει να διασφαλίσει το μέλλον της τράπεζας.

 Ο άνθρωπος-κλειδί, που έχει γνώση όλης της κατάστασης εντός του Μεγάρου Μαξίμου, δεν είναι άλλος από τον Αλέξη Πατέλη, ο οποίος ήταν και εκείνος που επέμεινε στην υπόθεση της Πειραιώς και τελικά δικαιώθηκε, γεγονός που καταγράφηκε ως επιτυχία στο ενεργητικό του και φυσικά συνεκτιμάται ως απόδειξη της εξαιρετικά χρήσιμης παρουσίας του στο πρωθυπουργικό περιβάλλον.