Για τη φιλική σχέση που διατηρεί με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και τις προσδοκίες του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μίλησε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ. 

Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο Ζόραν Ζάεφ τόνισε την σημασία της οικονομική συνεργασία ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια σημειώντας ότι η «Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος μας, καθώς αποτελεί μια ηγετική δύναμη στα Δυτικά Βαλκάνια». 

Αναφερόμενος στον τέως πρωθυπουργό ο κ. Ζάεφ δήλωσε πως διατηρούν φιλικές σχέσεις, πράγμα το οποίο ελπίζει να γίνει και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Με τον Αλέξη (σ.σ. τον κ. Τσίπρα) χτίσαμε αυτήν τη Συμφωνία (σ.σ των Πρεσπών). Έχουμε αναπτύξει φιλική σχέση και μπορούμε να μιλάμε για μια σειρά ζητημάτων. Το ίδιο ελπίζω να ισχύει και με τον νέο πρωθυπουργό» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο πρωθυπουργός της γείτονος πραγματοποίησε τη δεύτερη επίσκεψή του στη χώρα μας και πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Νωρίτερα μάλιστα ο ίδιος σχολίασε ότι μέχρι πριν από λίγα χρόνια δεν θα μπορούσε να διανοηθεί ότι θα ερχόταν με την ιδιότητα του πρωθυπουργού της Βορείας Μακεδονίας.