Έτοιμο είναι το σκυλόσπιτο του Πίνατ-το αδέσποτο σκυλάκι που υιοθέτησε ο πρωθυπουργός - και την ερχόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το σκυλόσπιτο κατασκευάστηκε από τους  κρατούμενους των φυλακών Αλικαρνασσού όπως και τα υπόλοιπα 30, τα οποία ως γνωστόν τα διατεθούν σε φιλοζωϊκά σωματεία στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος που "τρέχουν" από κοινού η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής με την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία

Το Cretalive βρέθηκε στις φυλακές Αλικαρνασσού και ξεναγήθηκε στα εργαστήρια του σωφρονιστικού ιδρύματος, τα οποία λειτουργούν εδώ και περίπου 45 χρόνια.

Η φυλακή της Αλικαρνασσού στέκεται εκεί για σχεδόν 90 χρόνια τώρα. Κτιριακά τα προβλήματα είναι τεράστια. Οι πετρόκτιστοι τοίχοι αντιστέκονται με σθένος στην αναπόφευκτη φθορά του χρόνου. Όμως διαθέτει δύο στοιχεία που την ξεχωρίζουν από άλλες:

1ον είναι ίσως η μοναδική φυλακή στην Ελλάδα στην οποία οι κρατούμενοι προαυλίζονται σε μία έκταση 5-6 στρεμμάτων από χώμα.

2ον διαθέτει εδώ και τουλάχιστον τέσσερις δεκαετίες τα εργαστήρια στα οποία απασχολούνται δημιουργικά όσοι κρατούμενοι επιθυμούν.