Την θητεία του ως βουλευτής, αλλά και μια δύσκολη αποστολή που είχε αναλάβει θυμήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.  Κατά την τελευταία του ομιλία στη Βουλή, με αφορμή την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναπόλησε στην εποχή που και ο ίδιος κάθονταν στα βουλευτικά έδρανα και μάλιστα «γύρισε» στο δύσκολο 2007 και στην καταστροφική πυρκαγιά στην Ηλεία.  Αιτία ήταν το γεγονός ότι ως πρωθυπουργός είναι ασυνήθιστο να συμμετέχει σε εργασίες Διαρκών Επιτροπών και γι’ αυτό λαμβάνοντα το λόγο θέλησε να δικαιολογήσει την παρουσία του, λέγοντας: «αισθάνομαι ότι επιστρέφω σε έναν χώρο, ο οποίος μου είναι ιδιαίτερα οικείος».

Όπως αποκάλυψε ο πρωθυπουργός είχε έντονες και ιδιαίτερες αναμνήσεις από την αίθουσα καθώς είχε ξεκινήσει την κοινοβουλευτική του διαδρομή το 2004 ως μέλος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και από το 2007 έως και το 2009 διατέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος.

«Θυμάμαι μάλιστα χαρακτηριστικά ότι μία από τις πρώτες δύσκολες αποστολές της Επιτροπής Περιβάλλοντος, τότε, ήταν η επιθεώρηση των καμένων εκτάσεων στην Ηλεία, στην καταστροφική πυρκαγιά του 2007. Νομίζω τη θυμόμαστε όλοι. Ίσως ήταν η πρώτη φορά που η ελληνική κοινωνία συνειδητοποίησε ότι η κλιματική αλλαγή δεν είναι μία αφηρημένη έννοια, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε ακραία καιρικά φαινόμενα με καταστροφικές επιπτώσεις», είχε αναφέρει τότε ο πρωθυπουργός εξηγώντας τον λόγο της παρουσίας του στην Επιτροπή, αλλά και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έχει για τον ίδιο το θέμα της κλιματικής αλλαγής, προτάσσοντάς το στα σημαντικότερα φαινόμενα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.