Από τη στιγμή που ο Πίνατ, ο αδέσποτος σκύλος, που υιοθέτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την εμφάνισή του στο Μέγαρο Μαξίμου, κατάφερε να κλέψει τις καρδιές όλων.

Η γνωριμία του πρωθυπουργού με τον Πίνατ έγινε στο καταφύγιο της Φιλοζωικής Ενωσης Ηλιούπολης, όταν βρέθηκε εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να ενημερωθεί για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν υπεύθυνοι και εθελοντές. Οπως είχε αποκαλύψει ο κ. Μητσοτάκης, ο παιχνιδιάρης σκύλος ήταν εκείνος που τον διάλεξε. «Η αλήθεια είναι ότι δεν τον διάλεξα εγώ, αλλά εκείνος», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός σύστησε στον κόσμο τον Πίνατ μέσα από φωτογραφίες που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. «Και κάπως έτσι μπήκε ο Peanut στη ζωή μας! Μας διάλεξε όταν πριν από δυο εβδομάδες επισκεφθήκαμε την Φιλοζωική Ένωση Ηλιούπολης με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων. Ανοίξτε την αγκαλιά σας και σώστε ένα αδέσποτο!», είχε γράψει στο Instagram ο κ. Μητσοτάκης, δημοσιεύοντας φωτογραφίες του Πίνατ από το νέο του σπίτι… το Μέγαρο Μαξίμου.

ΟΠίνατ έχει εξερευνήσει όλο το Μέγαρο Μαξίμου, κλέβοντας την καρδιά τόσο των εργαζομένων, όσο και αξιωματούχων που περνούν τις πόρτες του. Μάλιστα, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Ακης Σκέρτσος, τον είχε «δανειστεί» για να ευχηθεί για το Πάσχα, ενώ στη γοητεία του δεν αντιστάθηκε ούτε η Επίτροπος Ψηφιακών Τεχνολογιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Πάντως, ο Πίνατ φαίνεται ότι και το δικό του φαν κλαμπ, καθώς, πριν περίπου 15 ημέρες, χρήστης του Twitter αποφάσισε να του ανοίξει λογαριασμό.

Δείτε το λογαριασμό του Peanut στο twitter